Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Surf

Ne kaže se uzalud da su najsrećniji ljudi koji u životu uspeju da spoje posao i zadovoljstvo, odnosno da se bave onim što najviše vole. Surfing je svakako jedan od primera.

Nažalost, a najviše zahvaljujući klimatskim uslovima, sport se kod nas najviše viđa na Tv ekranima, a surf se svodi na surfovanjeInternet talasima.

Srećnici kojima je ovo posao cele godine jure velike talase po celoj planeti, takmičeći se na najlepšim delovima iste. Kalifornija, Florida, zemlje srednje Amerike, Australija, sva tropska mora...

U razgovoru sa ovim sportistima, prvo ćete zaključiti da imaju visok nivo sportske i svake druge kulture, valjda na račun činjenice što putuju po svetu i upoznaju razne kulture. Svi su zagriženi borci za očuvanje životne sredine i žive u potpunoj harmoniji s njom. Ako ste pomislili da sport nije profitabilan, veoma se varate.

 

Ovi sportisti su u zemjama iz kojih dolaze veće sportske ikone i poznatiji su od brojnih drugih, ne samo sportskih, javnih ličnosti. Kao takvi, stalno su sponzorisani od fabrika sportske opreme (specijalizovane za taj segment), energetskih pića i sl.

Poedele prema težini se svode na dužinu daske, što je izuzetno bitna stavka pri vratolomijama na talasima.

Surfovanje, iako to očekujete, nije produkt modernih vremena.

Hawaiiancie su na surfu zatekli misionari iz Škotske i Nemačke još 1821, pa se to može smatrati početkom šire popularnosti surfa. Naravno, pretpostavljate da se na Hawaiima surfovalo mnogo, mnogo ranije. Neka bozanstva su cak i na svojevrsnim ikonama predstavljena sa daskom pod nogama.

Današnje daske se prave od kompozitnih materijala, što daje mogućnost surferima da izvode bravure koje su ranije bile nezamislive.Surf je postao način života i životna filozofija koja prožima sve aspekte života, što ga definitivno odvaja od svih ostalih sportova. Mada današnji surferi imaju neku drugu muziku u glavi, prve generacije 'šmekera na daskama' su ulazili u vodu uz Beach Boyse i sličnu muziku.

Moderna vremena su gotovo u potpunosti ukinula i surfovanje kao iskljucivo musku privilegiju. Sve je vise pripadnica lepšeg pola koje oduzimaju dah vratolomijama na talasima. Za razliku od nas koji bežimo sa plaže čim talasi pređu našu visinu, surferi smatraju mirnim morem gde su talasi ispod deset metara, i kako oni kažu, tada se 'dosađuju' u plićaku.

Više o surfu i surferima možete saznati na www.aspworldtour.com

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde