Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Pet najboljih gradova za šoping

Proleće je idealan period da otputujete i posetite neki od evropskih gradova, a evo i pet destinacija gde vas čeka odličan šoping. Spojite lepo i korisno, razmotrite naše ideje za kratak prolećni odmor i pakujte kofere.   


 ISTANBUL: 40 dana šopinga bez poreza 

Za dobar šoping u Istanbulu, u bilo koje doba godine, dovoljno je da posetite Kapali-čaršiju, čuveni turski bazar gde postoji čak 4.400 radnji. Ipak, ako ste planirali da posetite ovu tursku metropolu, najbolje je da to učinite u ovom periodu, jer se u Istanbulu do 26. aprila  održava 'Šoping festival'. Više od 90 tržnih centara otvoreno je do 23 sata, a svake subote rade do dva časa ujutro. Svi posetioci mogu da uživaju u uzbudljivom festivalu uz neprekidne šoping aktivnosti, predstave, koncerte i brojne svečanosti. Veliko iznenađenje je šoping s popustima od čak 30 odsto i šoping oslobođen poreza na proizvode iz aktuelne sezone. 


BUDUMPEŠTA: Vrhunski centri u komšiluku
 
Krenite na produženi vikend u Budimpeštu jer će vam tri dana biti sasvim dovoljna da upoznate grad i obavite šoping. U najpoznatijim tržnim centrima u ovom gradu - 'Arkad', 'Duna plaza', 'Westend City Center' i 'Mamut' - nailazićete na iste brendove, pa možete da se opredelite za samo jedan. Mi vam preporučujemo 'Arkad', blizu železničke stanice 'Keleti', jer se u istom kompleksu nalaze i 'Ikea' i hipermarket 'Tesko'. Ovde na rasprodaji možete da nađete čak tri puta jeftiniju garderobu nego u Beogradu. Obiđite i prodavnice koje se nalaze između ulica Andraši, Rakoczi i Vaci, ali imajte u vidu da pojedine radnje vikendom ne rade. 


BARSELONA: Najjeftinije 'Zarine' radnje 

Da ne biste gubili vreme na traženje ulica i radnji, za pet evra kupite celodnevnu kartu za autobus 'Barcelona shopping line', koji će vas provesti kroz najznačajnije šoping zone u gradu. Autobusi na svakih sedam minuta kreću iz ulice Ramblas, odatle voze prema Trgu Katalunja do kraja Avenije diagonal. Na potezu od pet kilometara načičkane su prodavnice najpopularnijih robnih marki, kao i tržni centri 'Triangle' i 'Corte Ingles'. Najveći izbor španskih modnih marki, među kojima je i 'Zara', pronaći ćete u modernom šoping-molu 'Maremagnum', koji se nalazi na plaži Barseloneta, blizu Kolumbovog spomenika. Ako ste u prilici, obiđite i 'Mango outlet', koji je od grada udaljen oko tri kilometra. BEČ: Šoping siti, najveći u Evropi  

Glavna šoping zona u Beču je u čuvenoj Marijahilfer štrase, gde se nalaze velike robne kuće i internacionalni trgovinski lanci. Južno od Beča nalazi se i najveći šoping centar u Evropi 'Šoping siti sid' (Shopping City Süd), u kojem su poznati brendovi poput 'zare', 'manga'... Obavezno posetite i outlet tržni centar 'McArthurGlen' u Pandorfu, u blizini austrijske prestonice, gde je roba stalno snižena za 30-70 odsto. Ovde po diskontnim cenama možete naći brendove kao što su 'tommy hilfinger', 'hugo bos', 'ralph loren', 'dior'... 


SOLUN: Najbolja ponuda kože i krzna 

Čitav grad je jedan veliki šoping centar. Ulice Soluna, koje se pružaju paralelno s morem, prepune su najrazličitijih radnji. Međutim, treba da znate da ovde važi pravilo da sve što su butici bliže obali roba je skuplja. Najpopularnije radnje nalaze se u ulicama Nikis, Tsimiki i Egnatija, gde  dobre farmerice možete naći za 10 evra, a zimsku jaknu za 20-30 evra. Ako vas interesuju koža i krzno, trebalo bi da znate da su cene najpovoljinije u radnjama oko Trga Platija Vardaris. Obavezno obiđite i tržni centar 'Mediterranean cosmos', udaljen svega desetak kilometara od centra Soluna. 


Preuzeto sa sajta www.zena.blic.rs
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde