Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Letnja šminka idealna i za odmor i za plažu

Ovo je pravo vreme kad treba da se opustite i uživate u čarima leta i blagodatima odmora. Idealno bi bilo da zaboravite na šminku i pustite suncu, vodi i vetru da učine svoje najbolje. Ipak, znajući da ima perfekcionista kada je izgled u pitanju, koji nisu mirni dok sve nije apsolutno besprekorno, nudimo nekoliko savete koji će vas učiniti lepšim, a opet istaći prirodni izgled u prvi plan.

Uz samo par jednostavnih trikova i preparata u neseseru možete zablistati, a evo šta će vam tačno biti potrebno.

Zadržite (skoro u potpunosti) prirodan izgled

Bilo da idete na plažu ili samo želite da održite neobavezni izgled, preskočite puder i držite se korektora. Tako vaše lice neće biti opterećeno, a i koža će moći neometano da diše. Izbegnućete zapušavanje pora i neprijatno mešanje znoja i pudera, koje nastaje pod uticajem jakog sunca. Uz pomoć korektora prekrijte tamne krugove oko očiju, i sve druge tačkice i nepravilnosti, kako biste dobili prirodan i ujednačen ten. Preporučuje se korektor u stiku, više nego onaj tečni, koji ćete tapkajući naneti na neophodna mesta.

Isprobajte toniranu kremu

Ako ipak niste u potpunosti sigurni da vam je samo korektor dovoljan, kako bi pokrio i izjednačio sitne nedostatke na vašem licu, onda izaberite blagu hidrantnu kremu sa dodatkom pudera. Tako ćete izbeći komplikovanu varijantu nanošenja pudera na čitavo lice, a dobićete ujednačen i savršen ten uz pomoć lagane teksture koju ovakvi proizvodi poseduju. U isto vreme krema je dobra kao podloga, te tako umesto dva proizvoda nanosite jedan, a nijansu koja odgovara vašem preplanulom tenu možete lako naći.

Odaberite pravi bronzer

To znači da izaberete nijansu bronzera koja najbolje oslikava prirodnu preplanulost i reakciju kože na sunce. Dakle, pre svega su u pitanju kajsijasta boja narandžaste i rozikasta. Za bolji efekat izaberite onaj bronzer koji u sebi ima dodatni sjaj i šljokice. Osim na obraze, nanesite ga i duž linije nosa i na gornje kapke, kako biste što bolje imitirali efekat koji sunce prirodno pravi na vašoj koži.

Zasijajte strateški

Da biste ipak zadržali sjaj i glamur na vašem licu, a opet sve u skladu sa prirodnim i nenametljivim izgledom, dobar način da to postignete jeste da koristite hajlajter. Kao što sama reč kaže, on će posvetliti određene delove lica, a najbolje je da to budu jagodice, luk iznad i ispod obrva, i nos. Na taj način će vaše lice biti lepo 'isklesano', a sjaj postignut na mestima gde je neophodno. Biće potrebno malo vežbe da tačno nađete uglove i mesta koja su najreperezentativnija u vašem slučaju. Pažljivo hajlajtujete nos, nikada ne idite do kraja, to jest vrha nosa.

Koristite jedan proizvid u više svrha

Ako izaberete mat karmin u boji kože ili u zemljanim nijansama, koji je trenutno vrlo popularan, možete ga slobodno koristiti i kao rumenilo. To je stari dobri trik, koji se uvek isplati. Tako ćete uspeti idealno da uskladite boju usana i obraza, što će opet podstaći prirodan izgled, koji ne deluje previše našminkano i napadno, već se sve lepo spaja u sličnim tonovima.

Neka maskara potraje

Naravno, odmah pomislite na vodootpornu maskaru. Ona je više nego u redu, pogotovu ako se kupate i ronite, te ne želite da vam se 'crni talasi' slivaju niz lice. Međutim, ima ljudi koji nisu njeni obožavaoci i kojima ona smeta. Ako je to i vaš slučaj, onda možete prvo naneti običnu maskaru, a zatim preko nje providnu. Ona će lepo fiksirati trepavice i očuvati prvi sloj maskare, koji se neće tako lako skinuti.

Posvetlite oči

Idealano je vreme da akcentujete oči na elegantan i suptilan način, te koristite kremastu senku u bakarnoj nijansi. Možete je zameniti sa zlatasto-roze senkom za mekši i nežniji izgled. Vaše oko će delovati veće i otvorenije, a kapci će biti lepo definisani, što će uz malo ruža za usne biti sasvim dovoljno da upotpuni letnji izgled.

Oprostite se od prejakih karmina

Ne preterujte sa prejakim bojama, pre svega za dnevnu varijantu i plažu. Balzami za usne koji u sebi sadrže SPF faktor i blagu nijansu neke boje će biti sasvim dovljni. Ipak, ukoliko ste ovisnik o jarkim ruževima za usne, preporuka je da izaberete karmin, i onda ga blago natapkate vrhovima prstiju na usne dok ne dobijete željeni intenzitet boje.

Izvor: citymagazine.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde