Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Kupaći kostimi

Kada se pojavio, 1825. godine kupaći kostim je prekrivao kompletno telo. Za malo manje od dva veka ovaj odevni predmet je znatno evoluirao - otkrivao je mnogo više nego što je pokrivao. Prvi kupaći bio je napravljen u stilu 'a la carte', a to znači da je bio dekorisan sa nekoliko detalja kojima je svrha bila da sakriju siluetu tela.Povrh svega, uz taj kupaći išle su i duge crne čarape. Telo je bilo prekriveno od kolena do ramena. U to vreme kupanje bez čarapa smatralo se egzibicionizmom. Takav, 'praistorijski' kostim za kupanje neki su poredili sa untercigerom sečenim do kolena. Postojao je i drugi model, kupaći kostim-haljina koji je bio mnogo praktičniji. On se smatrao prikladnim za nošenje na plaži.

Za razliku od tog perioda, danas žene imaju mogućnost da odaberu različite modele kupaćih kostima koji će zadovoljiti njihove najrazličitije ukuse. Za odabir pravog ipak je važno objektivno sagledavanje vlastitog tela. Iako je prvobitni model bio univerzalan, za žene koje imaju male grudi preporučuju se trouglasti modeli sa karnerima, naborima, tankim bretelama, koji približavaju grudi. Ženama sa velikim grudima lepo će stajati kupaći kostim sa 've' izrezom, sitnog i krupnog desena.

Ali, kako u doba minimalizma sakriti nedostatke kad savremeni modeli sve otkrivaju? Da biste išli u korak sa vremenom, odaberite jednodelni kupaći sa otvorima sa strane ili sa tzv. strateškim prorezima u predelu oko stomaka. Ovaj model naglašava figuru. Za široke kukove preporučljivo je nositi kupaći kostim sličan modelu bokserica i to jednobojni, dok bi gornji deo trebalo da bude atraktivniji, kako bi skrenuo pažnju sa donjeg dela. Ne potcenjujte ni vizuelni efekat desena. Vertikalne pruge stvaraju izduženu siluetu dok horizontalne šire. Dakle, ukoliko ne smatrate da vam je potreban koji kilogram više, ne oblačite ih!

Iako je kupaći kostim tokom vremena menjao formu, prateći elementi i dalje su isti. Tako su marame koje prekrivaju nedostatke i dalje nezaobilazni detalj na plaži. Ukoliko ste neodlučni u odabiru modela i boja kupaćeg kostima, jedno je sigurno, uz crni jednodelni kupaći i sa pratećom opremom u vidu plastičnih ili drvenih narukvica ili ogrlica i šešira definitivno ćete izgledati šik.

Preuzeto sa sajta www.politika.rs


grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde