Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Najtraženiji grad Evrope za novogodišnje praznike

Kada je u pitanju nivo rezervacija u hotelima za novogodišnju noć, jedan grad ubedljivo dominira Evropom!

U susret predstojećoj prazničnoj sezoni, popunjenost hotela u Parizu raste sa više od 70 odsto za novogodišnju noć.

Najtrazeniji grad Evrope za novogodisnje praznike

Od 13. decembra, popunjenost Pariza iznosila je 71,1 odsto za 31. decembar, što je bilo najviše na svim ključnim evropskim tržištima i najbolji rezultat za francusku prestonicu u narednih 90 dana. Od te tačke, nivo rezervacija je opao za 10, 5 odsto za 31. decembar, ali su i dalje rezultati veoma dobri.

Poređenja radi, popunjenost u novogodišnjoj noći u Rimu i Londonu iznosi 56,1 odsto i 52,3 odsto, što je takođe veoma dobro, dok popunjenosti kapaciteta u Briselu iznosi 34,3 odsto.

"Neka evropska tržišta su bila uspešnija od drugih u podizanju s niskih grana zbog pandemije uprkos velikoj praznini u međunarodnim dolascima", rekao je Tomas Emanuel, direktor kompanije STR (Smith Travel Research) koja pruža tržišne podatke o hotelskoj industriji širopm sveta.

Sa predstojećom prazničnom sezonom, Pariz je pokazao veću potražnju za hotelima od drugih evropskih prestonica. Neki gradovi poput Brisela i Beča nastavljaju da se bore i da podignu nivo smeštajnih kapaciteta i turizma uopšte uprkos sve većih i oštrijih mera usled pandemije koronavirusa.

 

Izvor: b92.net

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde