Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Prirodna ulja za kosu

Ulje za kosu neizostavan je deo kozmetike ženama u Indiji, Egiptu i na Bliskom Istoku. Prirodna ulja su odlična za negu kose. Ona hrane kosu esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E, koji neguju kosu i daju joj sjaj, sprečavaju i popravljaju oštećenja.

Prirodna ulja pružaju potrebnu zaštitu od invazije gljivica, sprečavaju nastanak peruti i suvoće temena glave. Pojedina prirodna ulja imaju posebna svojstva, koja sprečavaju opadanje kose i pospešuju njen rast. Ulja neguju kosu od korena do vrha.

Još jedna prednost ulja u odnosu na šampone i regeneratore je da su potpuno prirodna, ne izazivaju iritaciju temena, alergijske reakcije i suvoću.

•    Za svakodnevnu negu kose, da bi bila sjajna i da biste sprečili pucanje vrhova nakapajte nekoliko kapi bademovog ili kokosovog ulja na dlanove, i prođite prstima po vrhovima kose, nakon što ste osušili kosu.

•    Pre svakog pranja kose možete dobro umasirati ulje za kosu (prema tipu vaše kose) na teme glave, a zatim ga namazati celom dužinom kose. Nakon nekoliko sati (najmanje jedan sat) isperite kosu i operite je šamponom koji koristitie. Ukoliko vam je kosa zdrava, bez oštećenja i sjajna, onda jednom nedeljno negujte kosu uljem, da bi ostala takva.

Zašto koristiti biljna ulja?

Biljna ulja su potpuno prirodna, neće oštetiti vašu kožu, niti kosu, nahraniće koren kose dubinski, trajnije i bogatije od bilo kog šampona, regeneratora, losiona i seruma, i sadrže prirodni vitamin E, koji će kosi dati sjaj i sprečiti oštećenja vlasi.

Koja ulja su najbolja za negu vaše kose:
1. Kokosovo ulje - podstiče rast folikula, hrani i obnavlja kosu
2. Arganovo ulje - štiti kosu od lošeg dejstva sunčevih zraka
3. Maslinovo ulje - podstiče rast kose, uklanja perut i suvoću kose
4. Avokado ulje - pomažu u nezi kose i čine je čvršćom
5. Kaktusovo ulje - podstiče rast kose i sprečava njeno opadanje
6. Ulje semenki grožđa - umirujuće deluje na vlasište
7. Ulje repice - vrši hidrataciju vlasišta
8. Makadamija ulje - intenzivno ishranjuje kosu.

Izvor: Aromaterapija

 

 
 
 
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde