Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Med i mleko za nežniju kožu

 Med i mleko su savršeni sastojci za negu tela, a mogu se koristiti za skoro sve tipove kože jer vraćaju vlažnost i elastičnost.

   Proizvodi za čišćenje kože često joj oduzimaju vlažnost, a naročito ako sadrže alkohol. Za ublažavanje njihovog štetnog dejstva, u vodu za umivanje i kupanje sipajte malo mleka. Na taj način ćete ojačati zaštitni kiseli omotač kože. Idealni su gelovi za čišćenje sa dodatkom mlečne kiseline, supstance koju imamo i u telu. Ona koži daje vlažnost i deluje antibakterijski, sprečavajući zatvaranje pora i skupljanje nečistoće. Natopite malo vate mlekom, iscedite, a onda na to nakapajte malo suncokretovog ulja. Zatim očistite lice i isperite ga mlakom vodom. Ovo je odlično sredstvo za skidanje šminke. 
 

Kupka od mleka

   Kozmetika na bazi mleka poboljšava izgled kože pošto ova bela tečnost sadrži više od 100 prirodnih supstanci za negu kože. Najvažnije su vitamini A i E, koji održavaju mladalački izgled kože, mlečna mast, koja joj daje vlažnost, i mineralne materije i enzimi, koji joj obezbedjuju mekoću. Da se mleko ne bi zgrušalo u vrućoj vodi, pazite da temperatura vode ne prelazi 36 stepeni Celzijusa. Posle ovakve kupke, koža će vam biti kao somot.

Čudotvorni lek iz pčelinjaka
   
   Med sadrži supstance koje na kožu deluju kao lekovita hrana. Vitamini, enzimi i aminokiseline ublažavaju upale i čiste problematičnu kožu. Dragocena supstanca kojom pčele hrane svoju maticu zove se matični mleč. Ovo čudotvorno sredstvo sadrže mnogi kozmetički preparati za negu suvih delova kože.

Savršen je kao lek za ispucala usne. Namažite medom usne i ostavite da deluje pet minuta. Belančevine i vitamini prodiru ispod tanke kože i usne ponovo postaju meke. To je veoma korisno zato što one nemaju sopstvene lojne žlezde koje bi im obezbedile potrebnu masnoću. Gotovi preparati na bazi meda su brže i praktičnije rešenje.

Med i mleko za tuširanje 

   Savršeno se dopunjuju i daju koži sve što joj je potrebno. Zbog toga mnogi kozmetički preparati sadrže oba sastojka. Postoje u obliku krema, gelova za tuširanje ili kupki... Treba samo da odaberete! Ako volite sami da eksperimentišete, najbolje da uzmete sveže punomasno mleko, jer se prilikom prerade uništavaju dragoceni sastojci.

Med i mleko protiv bora

   Odlični saveznici u borbi sa borama: sipajte malo mleka na komadić vate i istrljajte lice. Brzo se upija i hladi kožu. Med i mleko združenim snagama deluju protiv bora, pošto povećavaju vlažnost i sadrže korisne aktivne materije. Zato je maska na bazi meda i mleka uvek dobar izbor, naročito za vrat i dekolte. Maska sa matičnim mlečom predvidjena je za intenzivnu kuru. Ovaj dragoceni pčelinji proizvod osvežava kožu i daje joj sjaj.

    Kupka od meda i mleka

   Mleko je jedan od najstarijih dodataka za kupke na svetu. Ono na koži ostavlja tanak mastan film, koji omogućava koži da izgleda sveže i jedro. Zagrejte litar i po mleka i umešajte jednu kašiku meda, pa sve to sipajte u vodu za kupanje. Uživajte u opuštanju 20 minuta, a onda samo nežno obrišite kožu (bez mnogo trljanja). Ne koristite sapun da ne biste odstranili dragocene supstance koje neguju kožu.

   Savet: pored svežeg mleka i surutka je pogodna kao dodatak za kupanje. Da biste uklonili miris toplog mleka, dodajte malo aromatičnog ulja. Ako ne želite sami da pravite kupku, postoje gotovi proizvodi koji su podjednako dobri.


Tekst preuzet sa sajta www.klubzdravozivo.com

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde