Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Lako do lepe terase

Ako već niste, pravi je trenutak da raščistite terase, bacite ono što ste tokom zime ostavili napolju i oplemenite ovu prostoriju u stanu koja će doprineti da još više uživate u lepim danima.

Uz malo truda i kreativnosti, od terase je moguće napraviti pravu oazu u centru grada. Naravno, imajte u vidu ograničenja, poput prostora i budžeta, ali znajte da i mala terasa može izgledati fantastično.

 

 

Minimalizam, morski stil, tropski, skandinavski ili neki drugi - na vama je šta ćete izabrati. Pre nego što se opredelite za stil, prvo razmislite šta želite, da li vam je potrebno mesto gde ćete obedovati dok je lepo vreme ili prostor u kom ćete se zavaliti i opuštati nakon napornog radnog dana. Zatim razmislite o materijalima, najpopularniji materijali za nameštaj za terase su ratan, gvožđe, plastika, aluminijum, drvo. Ako vam je terasa na udaru sunčevih zraka i kiše, vodite računa da materijali koje koristite budu otporni na vodu i sunce.

Sto, stolica, biljke - već je to dovoljno da napravite svoju oazu u centru grada. Za romantične večeri dodajte sveće, lampe, fenjere. Na zid zakačite policu na koju možete rasporediti knjige, ukrasne činije, sitnice. Ako ste sa letovanja doneli kamenčiće sa plaže, rasporedite ih u činije ili saksije za cveće. Ako ne znate koju boju da odaberete, žuta je uvek pravi izbor za terasu jer donosi vedrinu, svežinu, optimizam.

Pod pokrijte specijalnim pločicama koje liče na drvo ili još jednostavnije i jeftinije - stavite stazu. Možete napraviti morsku oazu tako što ćete kupiti stazu u plavoj boji, bele stolice i nabaviti nekoliko nautičkih motiva, poput sidra. Ili, napravite tropski raj kupovinom šarenog tekstila, jastučića za stolice u jarkim bojama, a pomoći će vam i mnoštvo biljaka.

Od detalja su zanimljivi gajbica koja može da 'glumi' sto, samo je išmirglajte i obojite u neku jarku boju. Drvena klupa donosi šarm i toplinu, samo na nju nabacajte mekane jastučiće.

 

Više pročitajte na: novosti.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde