Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Idealne nijanse za prostorije u vašem domu

Ako ste ikada odlučivali koje boje će vam biti zidovi u stanu onda znate koliko taj proces biranja može biti prava noćna mora. Posebno kada čovek shvati da jedna tako obična stvar kao što je odabir boje može kasnije da stvori velike frustracije, koje mogu da traju godinama.

Zbog toga su naučnici uložili svoje vreme i znanje da ustanove koja je to boja najbolja za koju prostoriju u kući, i na taj način olakšaju naporan posao ljudima, ili makar onima koji su uvek na mukama kada moraju da odlučuju. Možete da se rukovodite njihovim saznanjima pri sledećem krečenju ili kupovini stana, evo šta kažu:

Spavaća soba: Pepeljasto plava
Plava boja je povezana sa osećajem mira i odmora. Stoga se, za spavaću sobu, možda najbitniju prostoriju u celoj kući, predlaže plava boja. Ovde ljudi treba da se odmore i napune energijom.
Napomena: trebalo bi izbegavati jače boje plave od pepeljaste.

Radna soba: Maslinasto zelena
Ako ste od onih srećnika koji u stanu imaju i radnu sobu, onda je ofarbajte u maslinasto zelenu, jer je zelena boja povezana sa kreativnim razmišljanjem. Naučnici kažu da možete i druge nijanse zelene da koristite ali nikako crvenu boju za radnu sobu!

Kuhinja: Crvena
Boja za zidove kuhinje može da bude crvena, a možete se igrati i svim nijansama ove boje. Jedino bi trebalo izbegavati zelenu i žutu boju.

Kupatilo: Roze
Iako su kupatila uglavnom bela, alternativna boja je roze, pa možete i u ovoj prostoriji da budete kreativni, što se boje tiče. U svakom slučaju, barem neka vam pločice u kupatilu budu roze.

Dnevna soba: Bela
Bela u dnevnoj sobi daje otvorenost i širinu, i doprinosi da svetlost u sobi bude bolja. Pošto je ovo soba u kojo se provodi dosta vremena neka bude prostrana i udobna.

Izvor: citymagazine.si

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde