Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

5 stvari koje su neophodne vašoj koži

Ukoliko se samo uveče brinete o svojoj koži, treba da znate da to nije dovoljno. Postoje jednostavne stvari koje su vašoj koži potrebne i to na dnevnom nivou.
 
Hidratacija 
 
Koža je osetljiva i o njoj se potrebno pažljivo treba brinuti i hidrirati je dva puta dnevno. Na taj način ćete je održavati zdravom, a to će pozitivno uticati i na vaš ten. 
 
Voda 
 
Kada pijete vodu, ona uklanja toksine iz vašeg tela i omogućava ćelijama da apsorbuju vitalne hranjive materije. Ona osigurava normalno funkcionisanje probavnog sistema. Koža treba vodu i zadržava je kako bi bila hidratizovana. Voda uklanja nečistoće s kože koje dovode do stvaranja akni te je održava zdravom i glatkom. Potrudite se da dnevo popijete osam do deset čaša vode. 
 
Antioksidansi 
 
Antioksidansi se nalaze u voću, povrću, određenoj ribi i uljima. Oni se 'bore' protiv slobodnih radikala i ubijaju molekule koje oštećuju zdrave ćelije. Pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C i E. Vitamin C pomaže u stvaranju kolagena, dok vitamin E štiti ćelijske membrane. Vitamin C se nalazi u žitaricama, jabukama i agrumima, dok je vitamin E prisutan u ulju pšeničnih klica, bademima i puteru od kikirikija. 
 
Krema za sunčanje 
 
Bez obzira da li je napolju sunčano, oblačno ili kišovito vreme, kremu za sunčanje bi bilo dobro nanositi svakodnevno. Ona sprečava nastanak raka kože i usporava pojavljivanje znakova starenja, kao i štetno delovanje sunčevih zraka. Ukoliko ne želite naboranu kožu, nanosite kremu za sunčanje sa UV faktorom najmanje 30. To činite barem 20 minuta pre izlaska iz kuće. Nanosite je svakih nekoliko sati kako bi efekat bio maksimalan. 
 
Čišćenje 
 
Ako želite da uklonite nečistoće i masnoću sa kože, dnevno čišćenje je obavezno. Veoma je važno ukloniti šminku kako bi se koža održavala svežom i zdravom. Sredstva za čišćenje treba pažljivo birati s obzirom na tip kože. Žene sa posebno suvom kožom treba da koriste kremasta sredstva za čišćenjem, dok one sa osetljivom kožom ne smeju da koriste sredstva za čišćenje koja sadrže alkohol. Ako imate masnu kožu, koristite kiselasta sredstva za čišćenje kože. Nežno masirajte lice koristeći sredstvo za čišćenje oko 30 sekundi, kako biste uklonili masnoću iz pora i sprečili njihovo začepljenje.
 
Izvor: B92
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde