Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Prodajete automobil? Evo zašto je bolje da zamolite žensku osobu da napravi fotografije vozila

Žene prave atraktivnije i kreativnije fotografije automobila od muškaraca kada ih oglašavaju za prodaju! Do ovog podatka došli su ljudi koji stoje iza poznatog britanskog sajta „Wizzle“ na kom se oglašavaju vozila za prodaju. Stručnjaci su za ovo „okrivili“ rast Instagram kulture, popularne društvene mreže koju u mnogo većoj meri koriste žene.

Kvalitet i oštrinu svih fotografija koje se postavljaju na pomenuti sajt za prodaju, osoblje pre objave proverava. I, višu ocenu redovno dobijaju fotografije koje su

napravile žene. Kako objašnjavaju, radi se o tome što se muškarci mnogo više trude oko opisa vozila koje prodaju, da zaboravljaju da su slike te koje privlače, pogotovo pri pretragama kada se oglasi sa lepšim slikama značajno češće posećuju.

Ovaj fenomen je dodatno objasnila i vodeća automobilska novinarka u Britaniji, Džeraldina Herbert, čiji rad se umnogome oslanja na foto i video materijale, a pored BBC-ja ima i svoj sajt „Automobili za žene“.

„Dovoljno je da pogledate Instagram i sve će vam biti jasno. Razne studije stalno nam ukazuju na to da su vizuelne platforme društvenih mreža mnogo više privlačne lepšem nego jačem polu. U brojkama to izgleda ovako, od svih internet korisnika 31% žena ima Instagram nalog, dok kod muškaraca govorimo od 24%. Dok, čak 68% korisnika Instagrama čine žene', ističe Herbert.

Zato i te kako ima smisla u tome da kada žena fotografiše automobil za prodaju, ona će učiniti sve da njene slike budu kreativne i atraktivne. I dok muškarci više prate uputstva sa sajta kako fotografije treba da izgledaju, žene dodaju neki svoj pečat i na to. Ništa vas ne košta da probate, a i žene stalno nešto slikaju svojim mobilnim telefonima, pa im neće biti teško.


Izvor: vesti.mojauto.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde