Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Mini predstavio Augmented Vision

Da prvi april nije odavno prošao, ovu vest bismo shvatili kao šalu. Mini je za predstojeći Salon automobila u Šangaju spremio prototip sistema za lakšu vožnju koji izgleda potpuno bizarno, a podrazumeva naočare koje deluju kao kombinacija 'Gugl' naočara i avijatičarske opreme iz Drugog svetskog rata, a cilj im je da iskustvo vožnje automobila približe igranju video igrice.

Mini je ovaj sistem za pomoć pri vožnji nazvao 'Augmented Vision' i on upravo služi da poveća opseg vašeg pogleda za volanom.

Dok nosite ove naočare, pred samim očima će vam se ispisivati brzina vozila i navigacione informacije, a tu su i strelice koje nagoveštavaju gde treba skrenuti, kao i rentgentski pogled koji vam omogućava pogled kroz panele i stubove vašeg automobila.


S obzirom da je ovaj proizvod i dalje u fazi prototipa, neke od predstavljenih funkcija, poput rentgenskog vida su i dalje u domenu naučne fantastike za koju je MINI siguran da će moći da ostvari pomoću velikog broja kamera na spoljašnjoj strani automobila.

Samo se nadamo da u budućnosti nećemo morati da nosimo ovakve naočare svaki put kada sednemo za volan.
Izvor: Mojauto
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde