Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Hennessey Venom F5 Roadster je najbrži kabriolet na svetu

Američka kompanija Hennessey odsekla je krov svog Venom F5 Coupea kako bi napravili najbrži hiperautomobil na svetu sa otvorenim krovom, koji je vredan 3 miliona dolara...

hennessey venom f5 roadster

photo by luxurylaunches

Iz kompanije kažu da Venom F5 Roadster može dostići brzinu od 483 km/h, a ako to zaista uspe Hennessey će oboriti sopstveni rekord za najbrži kabriolet na svetu koji je postavio Venom GT Spyder brzinom od 427,4 km/h. Američka kompanija takođe navodi da je Roadster skoro identičan kupeu, osim očiglednog kabriolet krova.

F5 Roadster pokreće isti 6,6-litarski V8 motor sa dva turbo punjača koji se nalazi u kupeu. V8 je sposoban da proizvede 1.817 konjskih snaga i 1.617 Nm obrtnog momenta, što F5 Roadster čini najmoćnijim kabrioletom na svetu.

Hennessey je čak opremio hiperautomobil sa otvorenim krovom novim prozorom od kaljenog stakla koji pruža pogled na motor, uparen sa sedmostepenim poluautomatskim menjačem sa jednim kvačilom koji snagu šalje na zadnje točkove.

Sa težinom od 1.406 kg, F5 Roadster je samo 50 kilograma teži od Coupea. Napred F5 Roadster izgleda identično kao kupe, a dolazi sa jednodelnim karbonskim krovnim panelom koji se može postavljati i uklanjati. Unutrašnji deo je presvučen alkantarom, a težak je svega 8 kilograma i dolazi sa putnom torbom od merino vune.

Venom F5 Roadster je imao svoj javni debi na The Quail, A Motorsports Gathering, jednom od premijernih događaja  Monterey Car Week 2022.

Prema Hennessey kompaniji, biće napravljeno samo 30 primeraka Roadstera, svaki po ceni od 3 miliona dolara.

 

Izvor: LUXLIFE.RS

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde