Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Šta je zapravo feng šui?

 Na ovo jednostavno pitanje nemoguće je dati jednostavan odgovor. Najednostavnije, feng šui je drevna umetnost i nauka razvijena pre više od tri hiljade godina u Kini.

Feng šui je sposobnost tela da otkrije i spozna kako da balansira energijama koje su mu date u određenom prostoru i uz pomoć njih obezbedi zdravlje i dobru sreću za sve ljude koji u tom prostoru borave. 

 

Feng znači vetar, šui znači voda, a u kineskoj kulturi vetar i voda su povezani sa dobrim zdravljem tako da dobar feng šui znači dobro zdravlje i sreću, a loš nesreću i bolest. Baziran je na taoističkoj viziji razumevanja prirode, praktično ideji da je tlo živo i ispunjeno energijom (chi).

Istorija feng šuia
Drevni Kinezi verovali su da energija zemljišta može da sruši ili izgradi kraljevstvo. Teorija dobra i zla (yin i yang) kao i pet feng šui elemenata su neki od osnovnih aspekata feng shuia po Taositima.


Kako započeti feng šui?
Glavni alat koji vam je potreban da i u svoj prostor uvedete ovo drevno kinesko verovanje jesu feng šui energetske mape koje se nazivaju bagua, a to je u stvari osmougaoni predmet koji sadrži simbole drevnog kineskog proročanstva na kome se feng šui bazira. Ako poznajete energetsku mapu svog doma spoznaćete i vezu između feng šui delova vašeg doma sa određenim delovima vašeg života. 

                                                

Ova nauka vam nudi mnogo raznih opcija za poboljšanje vašeg života, a potencira unošenje akvarijuma, kristala i malih fontana u vaš dom, do pravilne upotrebe boja i satova. Mnogo je načina da poboljšate energiju u vašem domu ili kancelariji uz pomoć feng šuia.

Veoma je važno da shvatite da postoje mnoga različita proučavanja i škole feng šuia kao i jaki kulturološko simbolički aspekt ove nauke/umetnosti sa kojom treba pametno da postupate. Nakon što shvatite osnove biće vam jasno zašto se feng shui način uređenja prostora koristi u mnogim kućama i kancelarijama širom sveta. 

Izvor: www.economy.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde