Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Pozitivne misli život čine lepšim

Psiholozi predlažu da osam minuta dnevno iskoristite da zamislite sliku koja vas čini srećnim (voljenu osobu, decu, egzotičnu plažu, provod sa prijateljima).

U jednom danu doživimo čak 20.000 trenutaka, tvrdi nobelovac Danijel Kaneman. Oni traju nekoliko sekundi i mozak ih registruje. Da li će naš dan biti pozitivan ili negativan zavisi i od toga na koji način beležimo trenutke - pozitivno, negativno ili 
neutralno.


                                             

Život će biti lepši i uspešniji ako istrenirate mozak da se pozitivno odnosi prema problemima. Kada se osećate loše, prvi korak ka optimizmu je zahvalnost za ono što imate. Osim toga, psiholozi predlažu da osam minuta dnevno iskoristite da zamislite sliku koja vas čini srećnim (voljenu osobu, decu, egzotičnu plažu, provod sa prijateljima...) i nakon toga ćete lakše da sagledate svaki problem i suočite se sa njim.

Lepe misli mogu da 'prevare' mozak i nateraju ga da stavove 'ne znam, ne mogu, ne vidim rešenje' pretvori u 'mogu, znam, smem, hoću'.

Ukoliko ni pozitivno razmišljanje ne može da vam popravi dan, isprobajte trik koji psiholozi nazivaju 'pet pozitivnih stvari za svaku negativnu'. Kada vam se nešto loše dogodi, obradujte sebe onim što volite pet puta u toku tog dana i dejstvo lošeg ćete ne samo da ublažite, već i da sasvim potisnete. (Economy.rs, 26. avgust 2012.)

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde