Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Njujork u Beogradu: Iz svetske prestonice stiže nam dašak tradicije i glamura

Priča o St. Regisu počinje upravo u ovom čarobnom gradu davne 1904. godine i neguje se do današnjeg dana. Tokom godina menjana je samo onoliko koliko je bilo potrebno da hotel ostane na listi najboljih na planeti. Osim očaravajuće spoljašnjosti, vrhunske usluge i unikatnog enterijera, ono po čemu se St. Regis izdvaja i na čemu više od veka gradi svoju reputaciju jeste upravo njegova bogata istorija i posebnost koja iz nje proističe. Beograđani i svi gosti srpske prestonice moći će u to da se uvere 2020. godine, kada najnoviji St. Regis, koji će se nalaziti u okviru Kule Beograd, jednog od najznačajnijih obeležja projekta Belgrade Waterfront, otvori vrata svojim posetiocima.Jedan od najzanimljivijih detalja iz bogate istorije ovog brenda je to što je u King Cole Baru u njujorškom St. Regisu prvi put napravljen popularni koktel Bloody Mary. U ovom baru nalazi se i poznati mural Old King Cole koji je postao njegov zaštitni znak, a čiju su specifičnost prepoznali mnogi režiseri, te u ovom kultnom prostoru snimili po nekoliko kadrova svojih filmova.

Vizija Džona Džejkoba Astora IV, osnivača St. Regisa, koji je zamislio ekskluzivno mesto u kombinaciji sa domaćom atmosferom gde bi želja gosta bila neprikosnovena, istaknuta je u svakom uglu ovog hotela. Ljubiteljima književnosti dopašće se i podatak da je davne 1904. godine u biblioteci St. Regisa bilo čak tri hiljade naslova u kožnim povezima.

O usluzi batlera ovog hotela se već decenijama unazad govori, kao i o tradicionalnom čaju u pet sati i čaši šampanjca iz flaše koja se otvara, ni manje ni više, nego – mačem! Duh St. Regisa godinama privlači ličnosti iz sveta umetnosti. U njemu su odsedali Salvador Dali i njegova žena Gala, poznata glumica Marlen Ditrih, britanski reditelj Alfred Hičkok i mnogi drugi.

Dolazak svetski poznatog brenda u Beograd predstavlja veliki kompliment za glavni grad Srbije, jer u Evropi za sada postoji samo nekoliko hotela iz ovog lanca. Dizajn beogradskog St. Regisa biće inspirisan lokalnim kulturnim nasleđem, a odisaće neodoljivim šarmom prestonice i opuštajućom snagom reke kraj koje se nalazi.

Ovaj hotel pruža nezaboravno iskustvo svakom gostu i predstavlja jedinstvenu destinaciju – kako za posetioce koji žele da upoznaju Beograd iz sasvim drugog ugla, tako i za one koji tragaju za filmskim doživljajem, sa koktelom Bloody Mary u ruci, laganim džez notama u pozadini i pogledom na najlepša svetla našeg glavnog grada.

N. D.

Izvor: zena.blic.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde