Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Kriosauna - Lečenje Ekstremnom Hladnoćom

Health is like money. We never have a true idea of its value until we lose it. – Josh BillingsDa li ste znali da postoji tretman koji će za samo tri minuta dovesti organizam u stanje fabričkog setovanja” i omogućiti svim sistemima da ponovo rade od nule? Zvuči neverovatno, znam. Ali, ako vam još kažem da ćete tih tri minuta provesti na temperaturi od -120°C do -180°C, tek mi onda nećete verovati. Zbog toga sam i osetio potrebu da vam približim ovu fenomenalnu terapijsku proceduru, kako biste je što pre probali i uverili se u njenu istinitost.

Pre nego što pređem na to kakva sve “čuda” ova terapija čini, gde je sve popularna i koje je svetski poznate ličnosti koriste, moram vam ukratko objasniti mehanizam njenog delovanja, kako biste lakše shvatili koliko je korisna.

šta je kriosauna

Kriosauna predstavlja najnoviju terapijsku proceduru baziranu na kratkotrajnom izlaganju površinskog sloja kože ekstremno niskim temperaturama koje se kreću od -120°C do -180°C. To se postiže delovanjem gasa tečnog Azota čija je tačka ključanja na -196°C. Na taj način telo se dovodi u stanje hladnog šoka koji inicira reakciju organizma na pokretanje svih potrebnih sistema u cilju preživljavanja. 

Kako organizam reaguje i šta preduzima

Za razliku od reakcije organizma na temperature koje ne prelaze -110°C, gde telo zagreva krv u jezgru (vitalni organi) i salje je u udaljene periferne krvne sudove ekstremiteta u cilju sprečavanja hipotermije i očuvanja tkiva, mehanizam odbrane kod mnogo nižih temperatura je potpuno drugačiji. Kada se površinski sloj kože kratkotrajno izloži ekstremno niskim temperaturama, senzori za hladnoću koji se nalaze u njoj, šalju mozgu jaku informaciju da je telo izloženo smrtonosnoj hladnoći.

Mozak tada donosi odluku da je prosto nemoguće proizvesti dovoljno toplote u tako ekstremnim uslovima i zagrejati krv u jezgru koja bi bila poslata u periferne krvne sudove radi očuvanja tkiva, već inicira njihovo sužavanje i povlačenje krvi u jezgro, kako bi njegova temperatura ostala nepromenjena što je duže moguće. Zbog dužine tretmana od maksimalno tri minuta i izlaganja samo površinskog sloja kože, kao i specifične reakcije organizma, nećete imati utisak temperature koja ide od -120°C do -180°C.

Zašto je dobra kriosauna

Prednosti ove neverovatne procedure su mnogostruki. Ona deluje na biohemijski, energetski i informativni (imunosloški) nivo.

Biohemijski gledano dolazi do poboljšanja cirkulacije, obogaćivanja krvi kiseonikom i hemoglobinom, oslobađanja endorfina, enzima, hormona i super punjenja tj. stvaranja takozvane super-krvi. Sve to dovodi do vraćanja na početak prirodnog samo-regulativnog procesa obnove organizma – “fabričko setovanje”. Takođe, nakon prestanka delovanja hladoće, dolazi do isčezavanja signala koje šalju receptori, širenja perifernih krvnih sudova i naleta krvi višeg pritiska. Tako dopunjena super-krv će omogućiti detoksikaciju kože, pospešiti proizvodnju kolagena i ubrzati metabolizam.

Sagoreva 500-800cal/tretmanu

Bazalni metabolizam se povećava tri puta

Pospešuje mršavljenje i gubitak celulitaZahvaljujući velikoj razlici u temperaturi koja se pod uticajem gasa tečnog azota javlja na površini kože i u jezgu (2°C na koži, 36.9°C u jezgru), dolazi do stvaranja jakog energetskog toka između krajeva glavnih ili sporednih meridijana (*meridijani – energetski putevi organizma). To ne dovodi samo do stvaranja energije potrebne za funkcionisanje oragnizma, već omogućava i njeno slobodno strujanje – razbijajući sva energetska začepljenja.

Ubrzava oporavak posle sportskih povreda za 50%

Smanjuje otoke i upalne procese

Odlaže bolove u mišićima nakon vežbanjaImformativni nivo tj. imunološki sistem kao njegov deo omogućava organizmu da prepozna šta je po njega dobro, a šta lose, tj. protiv čega treba da se bori. Takođe, usled povećanja temperature krvi u jezgu omogućiće uništavanje svih virusa koji se nalaze u krvi i na taj način dodatno štititi organizam od bolesti.

Globalna popularnost

Zbog brojinih korisnih efekata koje čini, ova do skoro medicinska, a danas veoma tražena kozmetička procedura, postaje sastavni deo života brojinih poznatih ličnosti. Ona sve više pronalazi svoju upotrebu u svetu sporta i u industriji lepote Hollywood-skih super-dama.

Poznate NBA zvezde Kobe Bryant, Lebron JamesChris Bosh, neporaženi bokserski šampion Floyd Mayweather, kao i Christian Ronaldo, koriste kriosaunu kao sastavni deo svojih treninga. Demi MooreJessica AlbaJennifer AnistonKate Moss su samo neke od brojnih poznatih ličnosti Hollywood-a koje uživaju pozitivne efekte kriosaune u cilju očuvanja lepote i prestižnog izgleda. Takođe, ovaj tretman je postao ekstremno popularan i na Bliskom Istoku, posebno u Dubaiju, gde već možete pronaći brojne spa centre koje u svojoj ponudi imaju ovu fenomenalnu proceduru.

Zahvaljujući modernim vizijama i konstatnoj želji Shambhala Spa Consulting tima da donese novitete i na naše tržište, uskoro ćete biti u prilici da u jednom od najsavremenijih centara za sport i rekreaciju na ovim prostorima – Sportskom Centru Master  budete prvi koji će osetiti blagodeti ove i mnogih drugih prestižnih procedura.

Izvor: shambhala.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde