Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Kako da se relaksiramo

Svako od nas je odgovoran za svoje zdravlje. Iako smo svakodnevno izloženi stresu, najbolji način da sačuvamo zdravlje jeste da se relaksiramo. Postoje brojni načini relaksacije, ali evo nekoliko predloga koji će vam sigurno pomoći da ublažite stres i sačuvate zdravlje. 

1. Mislite pozitivno - trudite se da u svemu vidite lepo i korisno. 

2. Izbegavajte negativne ljude - oni koji su konstantno nezadovoljni, uvek ljuti i u svemu vide najgore, nisu okruženje u kome treba da živite. Ukoliko ste i sami takvi, shvatite da svaki problem ima rešenje i da ne postoje prepreke koje ne možete savladati. 

3. Prestanite da osećate krivicu - mnogi su skloni da sebe krive za sve što se dešava u okruženju. Čak i kada napravite grešku, pronađite način da problem rešite, umesto što ćete sedeti i satima razmišljati zašto se pogrešili. 

4. Napravite listu prioriteta - brojne obaveze često nam nameću osećaj da ništa ne možemo da stignemo i da se poslovi samo gomilaju. Da biste izbegli osećaj preopterećenosti, sačinite listu svih poslova koje treba da uradite u toku dana. Nakon toga, organizujte poslove po prioritetima, jer ćete na taj način raspoloživo vreme iskoristiti maksimalno. 

5. Slušajte opuštajuću muziku - nije svaka muzika rešenje za opuštanje. Izaberite onu muziku koja će vas odmoriti, relaksirati i dati snagu da nastavite sa radom. 

6. Vežbajte - iako se mnogi na kraju radnog dana osećaju veoma isrpljeno, najbolji način da se opustite i povratite snagu jeste vežbanje. To ne moraju biti teške fizičke vežbe, već samo one koje prijaju vašem telu. Joga, pilates ili pak samo lagana šetnja, pokrenuće lavinu pozitivne energije, pročistiće mozak od teških misli i delovaće umirujuće na kraju napornog dana. 


Preuzeto sa sajta www.poslovnazena.com
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde