Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Aromaterapijom protiv stresa

U jesenjem periodu često se javljaju depresija, tuga, melanholija, apatija, pad energije, koncentracija je slabija.  Lekari ističu da je to uzrokovano kratkim danima, pa kao što i priroda u tom periodu 'miruje', tako i ljudi. U borbi sa tim, umesto lekova, sve češće se primenjuju alterantivne metode. Jedna od njih je i terapija eteričnim uljima, koja preko čula mirisa stimulišu dobro raspoloženje i opuštaju telo.Depresija i melanholija

Kao tipična pojava modernog doba, najčešće je uzrokovana stresom. 
Aromaterapeuti savetuju da se protiv nje borite na sledeći način: u toplu kupku dodajte po deset kapi eteričnog ulja jasmina i lavande, lezite, zatvorite oči i opuštajte se dvadeset minuta. I u mleko za telo takođe dodajte nekoliko kapi lavande, koje će vam pomoći da opustite mišiće.

Stres

Protiv stresa može da pomogne aromatično ulje kamilice, sandalovine, lavande i kardamoma.  Dodajte po tri kapi od svakoga u toplu kupku i opustite se 15 minuta.


Slaba koncentracija

Jedno od rešenja za ovaj problem je aromaterapija eteričnim uljem ruzmarina.  Stavite nekoliko kapi u mleko za telo i posude sa toplom vodom u domu ili najbolje na radnom stolu. Miris ove biljke stimulativno deluje na male sive ćelije.

Preuzeto sa sajta www.novosti.rs
grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde