Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

7 ideja za letnji provod

Kakvo Vam je leto bilo do sada? Nadamo se da je sjajno. Ali, ukoliko Vam lagano ponestaje ideja za "ubijanje" dana, mi imamo nekoliko sjajnih ideja uz koje će Vam i ostatak leta proteći zabavno i kreativno. Uživajte!

Nekoliko ideja za letnje aktivnosti

letnja_zabava

Kakvo Vam je leto bilo do sada? Nadamo se da je sjajno, ali znamo i da uvek može biti još bolje, zar ne? Ukoliko već uživate u Vašem omiljenom godišnjem dobu, ali Vam lagano ponestaje stvari koje biste radili, mi imamo nekoliko sjajnih ideja koje će učiniti da Vam ovo leto postane nešto stvarno posebno. Jeste li spremni da im pružite priliku?

Zaboravite na more – pođite u planine!

Leto je najtoplije godišnje doba i zaista ima vrlo malo smisla u tome što se stalno žalimo na vrelinu – kada potom jedan dobar deo leta provodimo na morskim obalama gde su temperature obično još više.

Što ne biste probali nešto drugačije ove godine i pošli u planine na nekoliko dana! Planinski vazduh je prijatan i hladan, smeštaj je daleko lakše pronaći, mnogo je povoljniji i imaćete priliku da otkrijete neke od najskrivenijih prirodnih dragulja svoje zemlje.

Istražite grad biciklom

Volite li vožnju biciklom? Ukoliko je ne volite, onda je najbolje da preskočite ovaj odeljak, ali ako ste veliki ljubitelj vožnje bicikla, ovo bi mogla biti sjajna ideja sa sunčane letnje dane. Odaberite grad ili gradić koji biste voleli da istražite – to može biti Vaše rodno mesto ili bilo koje drugo mesto koje Vam padne na pamet, a zatim pođite u vožnju biciklom.

Istraživanje grada biciklom je veoma posebno iskustvo – možete da pređete veće razdaljine nego hodom, ali ipak nećete propustiti nijednu od znamenitosti, kao što biste propustili vozeći se autobusom ili automobilom. Da ne pominjemo i činjenicu da ćete stvarno sagoreti i dosta kalorija, što će Vam dobro poslužiti onda kada počnete da žudite za sladoledom …

Posetite zoološki vrt

Kada ste poslednji put bili u zoološkom vrtu? Verovatno ga niste posetili još od doba kada ste bili dete, ne? Pa, ukoliko je tako, sada je pravo vreme da napravite neke promene i da posetite Vama najbliži zoološki vrt.

Tako ćete provesti divan dan napolju, naučiti nešto novo i uživati u nekim od najslađih životinja ovog sveta – ne zvuči li to sjajno? Ako imate decu, povedite i njih, a ako ih nemate, uvek možete pozajmiti nećake ili decu Vaših prijatelja – a to će i deca i roditelji znati itekako da cene!

Kupujte u prodavnicama polovne robe ili na umetničkoj pijaci

Šoping je zabavna aktivnosti za koju verovatno nemate baš mnogo vremena tokom godine – te bi možda bilo mudro nadoknaditi to tokom leta. Ali nemojte ići u dosadne šoping centre ili u skupe butike – umesto njih, potražite neke jedinstvene predmete koji imaju malo više duha na drugim mestima!

Pretraživanje second hand šopova i umetničkih pijaca je sjajno iskustvo koje će Vam se sigurno dopasti i pružiće Vam priliku da pronađete neke od sjajnih predmeta garderobe, nakita, nameštaja ili ukrasnih predmeta po cenama koje neće oštetiti Vaš džep.

Pođite na duže putovanje kolima

Putovanja automobilom su jedna od najboljih stvari koje možete raditi tokom leta, a ono što je još bolje ne zahtevaju isuviše vremena ili planiranja. Sve što biste trebali da uradite je da sednete u automobil i da krenete. Naravno, uvek će Vam prijati neka užina, malo vode i dobra mapa (ili pak pametni telefon sa GPS-om, što će Vam stvari još više olakšati) – ali sve ostalo zavisi samo od Vas.

Vodite računa da Vam je automobil u dobrom stanju pre nego što se uputite na drum i pokušajte da izbegnete vikende jer je tada najveća gužva.

Posetite koncert na otvorenom

Tople letnje noći, velika krigla hladnog piva, Vaš omiljeni bend i gomila prijatelja. Da li možete da zamislite nešto bolje od toga? Ni mi – i zato mislimo da je poseta koncertu na otvorenom nešto što apsolutno morate uraditi tokom vrelih letnjih dana.

Ukoliko ne postoje nikakvi zanimljivi koncerti tu gde živite, uvek možete iskombinovati koncert na otvorenom sa neki putovanjem automobilom – na taj način, imate dve avanture u jednom paketu. A ukoliko ponesete i šator, takođe ćete možete uživati i u kampovanju te štriklirati još jednu stvar sa Vaše liste stvari koje ste uradili ovog leta!

Uživajte u noći degustacije piva

Svima nam je poznata poseta degustacijama vina (i vrlo je verovatno da smo to nekada uradili i tada smo se osećali vrlo „zrelo“), ali degustacija piva je verovatno nešto što još niste probali. Manje-više radi se o istoj stvari, ali možda malo manje pretencioznoj.

Pozovite neke od prijatelja i isplanirajte veče – dobar bar sa mnogo vrsta različitih piva možete naći lako i probati neka od njih ili pak sva, ali možete posetiti i više pabova te u svakom od njih probati neko drugo pivo. Ukoliko mislite da ovo zvuči kao stari sistem „iz bara u bar“, u pravu ste – nije toliko različito. Ali Vam garantujemo da je itekako zanimljivo!

Izvor: www.top-shop.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde