Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

5 razloga da izaberete Relaks masažu

Pozitivno terapijsko dejstvo masaže je poznato od davnina. Njeno blagotvorno delovanje je dragoceno za ceo organizam. Osim terapijske masaže, namenjene lečenju različitih organa i tkiva, ili masaže u svrhu rehabilitacije nakon povreda, relaks predstavlja vrstu masaže podjednako značajnu, presudnu za sklad tela i unutrašnjeg bića.

Nametnuti tempo savremenog života često nas čini napetim, nervoznim, opterećenim. Oslobađanje od stresa je neophodno za zdravo funkcionisanje kompletnog organizma a relaks masaža nam upravo to omogućava.

Ovom vrstom masaže postiže se sjedinjavanje protoka energije, mišići su relaksirani a prijatan, opuštajući ambijent utiče na sva čula i budi pozitivno raspoloženje.

relaks masaza

Pet razloga za relaks masažu

Jedan od mnogih benefita relaks masaže je poboljšanje cirkulacije krvi.

Terapeut pritiskom zapravo pokreće protok krvi kroz delove koji su iz različitig razloga zagušeni i podstiče dotok nove krvi.Takođe  doprinosi izbacivanju mlečne kiseline iz mišića i poboljšava cirkulacija limfne tečnosti, čime se snižava i krvni pritisak i poboljšava izbacivanje toksina iz organizma.

Poboljšanje tonusa i izgleda kože- svi stremimo mladalačkom i zdravom izgledu i pokušavamo umanjiti vidljive efekte starenja kože na različite načine. Relaks masažom se pozitivno utiče na tonus samih mišića, kako mišića lica tako i celog tela, usporavajući proces starenja kože i stvaranja bora na licu. Uz adekvatnu negu i zdrav način života, redovna relaks masaža će imati pun, pozitivan efekat na zategnutost i mladalački izgled kože.

Relaks  masaža, kako sam naziv kaže, prevashodno služi opuštanju. Smanjenjem napetosti u mišićima, čiji je čest uzrok stres ali i bola koji se javlja, često u vratnim i mišićima leđa, povećava se fleksibilnost mišića, bolja prokrvljenost,  što rezultira otklanjanjem neprijatnog osećaja i bola.

Kako relaks masaža podstiče cirkulaciju, povećava se i dotok kiseonika u mozgu, što je veoma važno, pogotovo kod osoba koje pate od glavobolja, kojima se masažom značajno mogu olakšati tegobe.

Još jedan od pozitivnih efekata relaks masaže jeste regulisanje (sniženje) krvnog pritiska. Ipak, treba napomenuti da je ovo efekat koji nije dugotrajan ali pomaže, pogotvo osobama koje pate od visokog pritiska. U toku samog tretmana disanje se usporava i produbljuje a kako se pritisak u venama i arterijama smanjuje, protok krvi se ubrzava, olakšavajući cirkulaciju čime se omogućava pravilan rad srca.

Najzad, lančane reakcije koje relaks masaža izaziva u našem organizmu dovode do smanjenja stresa. Ako smo duže vreme izloženi stresu, koji se ne može izbeći uzevši u obzir tempo savremenog života i obaveze koje imamo, mišići se grče, postaju napeti a telo prelazi u režim pojačane odbrane. Opuštanje koje se postiže relaks masažom nas oslobađa stresa što za posledicu ima poboljšano funkcionisanje celog organizma i sklad između duha i tela.

Relaks masaža je potpuno bezbedna, ipak, pre tretmana treba naglasiti terapeutu ukoliko patite od alergija-posebno kožnih, ukoliko ste bolesni ili primate određenu medicinsku terapiju, ako ste pretrpeli neku povredu ili imali operaciju.

Terapeuti su tu da vam daju savet  a vaše je samo da uživate!

Uz prijatan ambijent, opuštajuće mirise aromatičnih i drugih ulja koje se koriste u tretmanima, svako od nas zaslužuje da oseti čari koje pruža relaks masaža i priušti sebi osveženje i neophodan odmor od svakodnevice.

Izvor: www.browart.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde