U Meksiku je 24.jul nacionalni dan posvećen Tekili, a zahvaljujući izvanrednoj popularnosti ovog pića, ovaj julski dan se slavi širom sveta. Pretpostavljate i kako.Da biste i vi danas nazdravljali kako treba, nije na odmet da se zajedno podsetimo kako se ovo svetski poznato piće pije.Tekila se poslužuje sa solju i kriškom limuna. Za ispijanje tekile važi...
Posle niza hladnih dana konačno nas je ogrejalo sunce. Ali, iako nam temperature oko dvadeset stepeni veoma prijaju, čini se da nisu dovoljne da bismo se osećali kao da smo u punoj snazi. Za to je krivac prolećni umor. Ko bi rekao da lepo vreme može neretko da prati i bezvoljnost, zevanje, smanjenu koncentraciju, brzo umaranje. Ukoliko se ovih dana baš...
Boba čaj je sve popularnije piće širom sveta. U osnovi ovog napitka je čaj u koji su dodate arome voća ili mleko, kao i neizostavne tapioka bobe.Boba čaj može da se pripremi uz različite sastojke, ali osnova je čaj u koji se ti sastojci dodaju. Za pripremi boba čaja je potreban kao osnova jak čaj, u koji se dalje dodaju mleko i arome. Ova mešavina se snažno...
Stari grad se u Beogradu bukvalno spustio na obalu Save i dokove, u Beton halu, ali ne onako kako mislite. Sa Aleksandrom Acikom Erovićem, članom grupe Stari Grad iz Čačka koja je upravo objavila album ‚‚Nebo iznad Starog grada' sa deset autorskih...
Saradnja Bilija Gulda i destilerije Tok dovela je do sasvim iznenadnog proboja srpske šljivovice na tržište Sjedinjenih Američkih Država Sve je počelo kao serija kriptičnih objava na društvenim mrežama - jedna reč, Yebiga, jedna morbidna etiketa sa crnim florom i fotografijom starice koja pije rakiju, i dubiozna tvrdnja da Bili Guld, basista...
Naprava po imenu Albi osvojila je nagradu za inovativnost na čuvenom sajmu CES u Las VegasuInovativni gadžet za lični servis vina odneo je jednu od najvećih nagrada na čuvenom tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu. CES je decenijama poznat kao sajam koji diktira savremene tehnološke trendove, kako u oblasti informatike tako i u njenim 'rubnim zonama' kao što...
Vinarija Trilogija iz Banje kod Aranđelovca se svrstala u vinsku svetsku elitu, odlukom stručnog ocenjivača g. Marka Skvajersa (Mark Squiers) da vinu Merlot Barique Pečat 2016 dodeli ogromnih 90 Robert Parker poena!Ova izuzetna vest je obradovala vlasnika vinarije Trilogija g. Dragana Mijailovića, koji nam je rekao: „Izuzetna nam je čast što nas je...
Najnoviji hit karantina je “dalgona kafa” iz Seula. Ovaj kafeni penasti slatkiš je postao popularan uz uvođenje karantina, jer se veoma jednostavno pravi u kućnim uslovima.Dalgona kafa je svakako pod različitim nazivima postojala i do sada širom sveta, ali društvene mreže i vreme karantina tu učinile da ovaj napitak postane popularan pod...
Na tržište stižu Extra Brut i roze proseko, a čuvena italijanska regija postepeno se okreće organskoj proizvodnji Proizvođači proseka, jednog od najpopularnijih vina na svetu i penušavcem koji za mnoge predstavlja pristupačnu i nepretencioznu zamenu za šampanjac, od ove i sledeće godine imaće daleko veće mogućnosti za širenje portfolija...
škotska kuća Hendrick's lansirala je potpuno providan apsint savremene arome, sa ambicijama da približi ovo piće novim generacijama barmena i ljubitelja koktela Čuveni brend džina Hendrick's od sada u svom portfoliju ima i apsint! Ovo žestoko piće sa vrlo visokim sadržajem alkohola u ovom trenutku ne spada u najpopularnija pića...
Glog (Glögg) je začinjeno skandinavsko kuvano vino, koje se služi sa bademima i suvim grožđem.švedsko kuvano vino glog se pravi sa začinima kao što su cimet, đumbir, karanfilić, kora pomorandže i kardamon. U alkoholnom glogu – kuvanom vinu, osnova je crno vino, a po želji može da se doda i jači alkohol, kao što su votka, akvavit, rum ili rakija...
Najstarije pivo na svetu pronađeno je u olupini broda u Baltičkom moru, nekoliko dana pred početak operacije vađenja dva veka starog šampanjca iz istog plovila. 'Verujemo da su to najstarije boce piva na svetu', kazao je predstavnik za štampu vlade finske provincije Aland Rajner Juslin. Nedirnute boce piva izvađene su iz olupine broda...