Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Pivo

Kada je receptura piva bazirana na tradiciji 721 godina starom receptu posvećenih monaha, jednostavno se zna da ukus mora biti fantastičan.


Proizvedeno u Belgiji, u gradu Gentu, St.Stefanus Abbey pivo je zaista posebno u svakom pogledu. U izvornoj verziji napravljeno od strane monaha reda Svetog Augustina, ova vrsta piva sada dolazi iz pivare Van Steenbridge. Iako je receptura “nova” i datira iz 1784. godine, prilikom proizvodnje poštuju se sva pravila koja su ispisana još pre nekoliko vekova, čime se zadržava originalni ukus.

Ono što čini St.Stefanus jedinstvenim je upotreba kvasca koji je neprestano u procesu refermentacije, tako da pivo stalno dobija novi ukus. Proces je specifičan, jer pivo na početku proizvodnje sazreva u periodu od tri meseca, dok se proces nastavlja i dalje u flašama koje izlaze na tržište.

Sistem omogućuje kupcima da sami odaberu kakav ukus piva žele, jer ukoliko flašu otvore odmah, mogu da ostete svež i voćni ukus, dok ukoliko sačekaju određeni period, maksimalno do 18 meseci, pivo će dobiti izrazito aromatičan i pun ukus. Za mnoge bi proces čekanja bio pravo mučenje, ali činjenica stoji, da sigurno vredi malo sačekati kada je reč o St.Stefanus pivu.

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde