Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

KROZ KATAKOMBE DO PODRUMA SA ARHIVSKIM VINOM

Filmska pljačka u Parizu - lopovi, koristeći se tunelima velikog pariskog podzemnog groblja, odneli vina u vrednosti od 250.000 evra iz podruma luksuzne stambene zgrade

Skupa i retka vina, pariske katakombe, čuveni Luksemburški park u Parizu - krađa koja se pre nekoliko dana dogodila u francuskoj prestonici ima sve elemente filmskog zločina. Lopovi su iz podruma jedne otmene stambene zgrade pored Luksemburškog parka, a u pitanju je jedna od najprestižnijih tačaka za stanovanje na celoj planeti, odneli skupocena vina u vrednosti od 250.000 evra. Nije objavljeno koje su etikete tačno u pitanju, ali je poznato da je ukradeno oko 300 flaša vina, mahom sa oznakom grand cru. Do svog plena lopovi su došli tako što su izbušili zid pariskih katakombi i tako ušli u podrum koji se jednim delom naslanja na parisko podzemno groblje.

Francuska policija još uvek istražuje ovaj krajnje neobičan zločin koji je rezultirao nestankom velikog broja flaša sa grand cru etiketama. Portparol policije rekao je da istražitelji veruju da je ovaj poduhvat dugo i brižljivo planiran.

- Počinioci nisu slučajno probili baš taj zid. Dobro su znali šta se nalazi iza njega - rekao je portparol pariske policije.

U pariskim katakombama počiva oko 6 miliona ljudi. Jedan maleni deo katakombi otvoren je za turiste, ali je kretanje najvećim delom podzemnog kompleksa zabranjeno, što ne sprečava mlade ljude, 'katafile', kako ih zovu u Parizu, da koriste nezvanične ulaze u katakombe i u ovom morbidnom prostoru organizuju ilegalne žurke i koncerte.

Pljačka vina u Parizu je najveći zločin ovog tipa koji se dogodio od Božića 2014. kada su lopovi odneli oko 100 boca, vrednosti veće od pola miliona dolara, iz podruma kalifornijskog restorana French Laundry čuvenog šefa Tomasa Kelera.

Izvor: vinofino.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde