Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Džin sa zelenim čajem i đumbirom

Iz Španije dolazi trend kombinovanja džina i čaja. Klasične sorte crnog i zelenog čaja se lepo slažu sa ukusom kleke i korijandera. Probajte džin sa zelenim čajem i đumbirom.

Džin je jedan od zaštitinih simbola Londona. Poznat kao tipično englesko piće: alkohol, koji je obogaćen aromama kleke i mnogim drugim sastojcima, su britanski vojnici oktrili u Holandiji, a onda su piće doneli sa sobom u Englesku, gde je brzo postalo popularno.

dzin

Barselona se, zajedno sa Londonom i Njujorkom, proslavila kao prava džin metropola. i upravo iz Španije dolazi trend kombinovanja džina i čaja. Klasične sorte crnog i zelenog čaja podržavaju ukus kleke i korijandera.

Džin se sastoji od neutralnog alkohola – koji se uglavnom dobija od žitarica ili melase – koji se zatim razblaži vodom, pa aromatizuje aromatizira. Glavni sastojak su bobice kleke, koje džinu daju posebnu aromu. U većini vrsta džina, korijander je još jedan važan sastojak. Preostali sastojci su tajna svakog proizvođača: može da se koristi i do 200 aroma u  proizvodnji džina. Među klasičnim sastojcima su: đumbir, lavanda, kora limuna i pomorandže,jabuka, sladić, muškatni oraščić i anis. Različite biljke, začini i biljne supstance – daju svakom džinu autentični profil ukusa.

Recept za džin sa zelenim čajem i đumbirom 

Sastojci:

  • 60ml džina
  • 60ml zelenog čaja
  • 1 kašičica braon šećera
  • 2 kriške đumbira
  • 1 kriška krastavca
  • Korica od jednog limuna
  • Kockice leda

Priprema:
Stavite kriške đumbira u visoku čašu sa šećerom i dodajte kockice leda. Sipajte čaj i džin, promešajte pa dodajte krišku krastavca i limunove kore.

Da li ste znali?
Džin i tonik su nastali iz medicinskih razloga. Britanski vojnici u Indiji su konzumirali tonik sa dosta kinina kao lek za lečenje malarije. Da bi učinili izuzetno gorki „lek“ ukusnim, dodavali su mu zaslađeni džin.

Za Englesku i posebno za London, džin je u 18. veku prerastao u “tečnu kletvu”. Ekstremna potrošnja velikih količina džina, koji je bio jeftino piće za široke narodne mase, odnela je hiljade života. Zbog toga je uveden zakon koji je povećao cenu pravljenja pića i regulisao njegovu prodaju.

 

Izvor: www.hrana-pice-price.com

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde