Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

DRU BARIMUR: ŽELIM DA VRATIM MERLO U MODU!

Čuvena glumica, koja je ujedno i pasionirana vinarka, kaže za magazin Fortune da joj je stalo da ova čuvena sorta ponovo osvoji američko tržište

'Vrlo sam strastvena kada je vino u pitanju'. Ove reči, posle kojih sledi pohvala vinu Pinot Grigio 2015vinarije Barimur, dočekuju posetioce sajta ove vinske kuće u vlasništvu glumice koju smo zavoleli još davnih osamdesetih godina u filmu 'E.T. vanzemaljac'. Dru Barimur danas je iskusna holivudska zvezda, naslednica legendarne glumačke porodice, i - pasionirana vinarka.

U intervjuu za magazin Fortune Dru Barimur otkrila je jedan deo svoje vinarske ličnosti, pokazavši da joj je izuzetno stalo da u svom radu objedini poštovanje prema trenutnim željama tržišta i savestan odnos prema vinarstvu.

Na početku razgovora, Dru Barimur kaže da ne želi da prodaje vino na prezime, nego na kvalitet:

- Mrzim 'gađanje' imenima i odbijam da to radim. Čak nisam želela da se moje ime dovodi u vezu sa vinom. Želim da ljudi sami procene da li zaista mogu da razgovaraju sa mnom o vinu i da li posedujem dovoljan nivo entuzijazma i znanja.


Dru Barimur u razgovoru za Fortune pokazuje da prati savremene vinske trendove, od ozbiljnih do frivolnih. Hvali ponovno interesovanje vinske publike za božole, i kako kaže, prati vina od sorte lambrusko koja, navodi, 'sada imaju zamah'. A za froze, to jest zamrznuti roze, lako piće koje je veliki hit ovog leta, ima samo reči hvale.


- Napravila sam prvi froze od naših rozea, i mogu vam reći da je jako ukusno!


Dru Barimur se osvrnula i na neobičnu činjenicu da je već trinaest godina merlo u Americi pomalo skrajnut zahvaljujući jednom filmu. Glavni junak filma Sideways iz 2004, kultnog ostvarenja o vinu i ponovnom otkriću ljubavi na pragu zrelog doba, zaista ne voli merlo, a njegova pomalo snobovska afektacija prenela se i na jedan deo američkog tržišta. Glumica smatra da je to velika nepravda:


- Ovde ima zaista divnih merloa. Želim da tu sortu vratim u modu. Ali, pitam se da li je to moguće ili je to samo moj pusti san - rekla je.


Glumica kaže da njena vinarija obraća punu pažnju na aktuelne trendove:


- Trendove sledimo sve dok se slažu sa našim ukusom. Ako uspemo da napravimo dobar kaberne sovinjon, ako nam se to vino zaista svidi, tim bolje. Ali nećemo po svaku cenu praviti vino od kaberne sovinjona samo zato što se ta sorta uvek traži na tržištu.


Na pitanje koji joj je omiljeni deo vinskog posla, Dru Barimur kaže:


- To što pijem vino!


Glumica se osvrnula i na fenomen kraft piva, rekavši da ju je ta moda zaobišla.


- Imam jako jednostavan ukus i dovoljan mi je lagani lager - rekla je.

Izvor: www.vinoifino.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde