Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Champagne Bollinger

Dobra boca vina je mnogo više od odličnezavršnice nekog ukusnog delikatesa. Namera joj je da zavede sva naša čula upravom momentu, nakon što je na primer godinama neometano ležala negde poputskrivenog blaga.


U čuvenoj vinskoj kući Champagne Bollinger upravo supronašli 600 boca koje su bile sakrivene u podrumskim lavirintima više od 100godina. Radnici su ih otkrili sasvim slučajno, deponovane iza gomile praznihflaša, a tu su sakrivene verovatno u periodu između dva rata. 53 flaše imajuoznaku CB 14, što se odnosi na  jedno od prvih vintidž vina iz 1830.godine pa sve do onih koja su obeležena berbom iz 1931. godine.

Ovo otkriće je pravo blago, sa više tački gledišta. Oviprivatni podzemni prostori su prošlost, sadašnjost i budućnost slavne vinarije.Galerie 1829. je sigurno najreprezentativniji primerak napravljen u častosnivanja kompanije Bollinger i jedno je od retkih preostalih koje je Bollingerproizveo te godine.

Sestrinski podrum La Réserve, služi kao skladište zapreko 3000 magnuma koji pronalaze svoj put u novim mešavinama danas. Naravno,ove neverovatne vinoteke su zatvorene za javnost iako bi imale interes odzainteresovanih kolekcionara. Nedavno je privilegovana grupa posetilaca bila uprilici da proba berbu iz 1914. godine.

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde