Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Sorbe od breskve i sladoled od borovnice

berry 1629190 640
Pomislili ste na dezert i odmah je u vama proradila griža savesti i pred očima su vam se pojavile brojke silnih kalorija koje ćete uneti jednim parčetom torte ili čokoladom? Grešite, jer dezerti mogu da budu itekako zdravi i veoma povoljno uticati na naš celokupan organizam uz neizostavni deo zadovoljstva koji nam pružaju slatki ukusi. Leto je idealno...

Nastavi sa čitanjem

Vreme je za prvi Belgrade Restaurant Show!

belgrade restaurant show
50 restorana i gotovo 100 različitih menija uz ekskluzivnu večeru 5 Star Dinner čekaju vas na prvom Belgrade Restaurant Show od 28. septembra do 2. oktobra 2022. Za tačno 10 dana počinje prvi Belgrade Restaurant Show, događaj koji slavi restorane i prestoničku gastro scenu, manifestacija koju smo svi dugo čekali!Od 28. septembra do 2. oktobra, u 50...

Nastavi sa čitanjem

Black Diamond je najskuplji sladoled na svetu

black diamond
Da li ste se ikada zapitali zašto sladoled (ili hrana uopšte) košta više od zlata? Čini se da je ovo ideja Scoopi Cafea u Dubaiju, koji je napravio desert sa samo jednom kuglom sladoleda. Cena poslastice je oko 800 evra i nalazi se na meniju restorana kao „Black Diamond“. Naziv ovog sladoleda nije samo nasumičan, jer je pravi "dragulj" Scoopi Cafea...

Nastavi sa čitanjem

Idealni obroci za VRELE dane

soup g8664fec59 1280
Jednostavna priprema, lepe, ukusne, hladne i zdrave! Kada je napolju jako toplo i ne jede vam se ništa masno, jako, teško i toplo, ove hladne supe su pravi izbor. Pripremaju se lako i brzo, a za njihovu pripremu je potrebno samo nekoliko minuta. Gaspaćo Gaspaćo je hladna supa od paradajza bazirana na sirovom povrću. Široko je rasprostranjen u Španiji i...

Nastavi sa čitanjem

Istanbul – osetite istoriju kroz uličnu hranu

Istanbul hrana
Istanbul je raj za ljubitelje ulične hrane. U ovom gradu možete osetiti istoriju kroz uličnu hranu i uživati u zalogajima različitih kultura koje se ovde prepliću. Istanbul je grad od 16 miliona stanovnika, koji je osnovan u 7 veku p.n.e. i u kojem se vekovima prepliću uticaji različitih kultura, nalazi se na dva kontinenta i dodiruje dva mora – Crno i...

Nastavi sa čitanjem

Omiljena jela u Srbiji

Omiljena jela u Srbiji
Svaki kraj Srbije ima svoje specijalitete, ali se uglavnom slažemo oko toga čime gosta treba obavezno poslužiti – to su naša omiljena jela. A omiljena jela su ona koja najradije i sami spremamo. Omiljena jela – predjela Na početku obroka domaćini će izneti predjelo, meze. Na tanjiru se, naravno, nalaze proizvodi koji se u Srbiji svakodnevno konzumiraju...

Nastavi sa čitanjem

Proglašen najbolji sir na svetu za 2021. godinu

Novi pobednik Foto International Cheese Festival
Na takmičenju u Španiji, prethodni pobednik, organski plavi sir, Rogue River Blue, prvi američki šampion ikada, dobio je svog naslednika. Bele je boje, sa venom pepela od masline. Kako piše N1, meki kozji sir iz Španije osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju za sir, u konkurenciji 4.079 prijavljenih takmičara iz više od 40 zemalja (sa pet...

Nastavi sa čitanjem

Nacionalne kuhinje i jela koja su osvojila svet

Nacionalne kuhinje
Kada kažemo najpopularnije kuhinje sveta, mislimo na nacionalne kuhinje koje su odavno osvojile gurmane iz celog sveta. Nacionalni restorani, u kojima su zastupljene različite nacionalne kuhinje, uvek su puni u gradovima širom sveta. Puno je onih koji su se izveštili u pripremi jela iz drugih kuhinja, pa su ona zastupljena i u domaćoj režiji – kod kuće...

Nastavi sa čitanjem

Tradicionalni domaći hleb - san svake domaćice

Tradicionalni domaci hleb
Nema lepšeg mirisa od onog koji potiče od tek ispečenog hleba! A ukus domaćeg hleba ne može da se poredi sa onim koji kupite u pekari ili prodavnici. Naučite kako se sprema.     Sastojci: 1 kg brašna pola kocke svežeg kvasca 0,5 l mlake vode 30 g soli 30 g šećera Potrebno vreme - 120 minuta Porcija za - 10 osoba Brašno sipati u...

Nastavi sa čitanjem

Poznajete li nekoga ko ne voli picu?

Poznajete li nekoga ko ne voli picu
9. februara slavi se Svetski dan pice, jela poreklom iz Napulja koje je u dvadesetom veku osvojilo planetu neodoljivom kombinacijom hrskavog testa, paradajza, sira i svežeg začinskog bilja. Pica je danas deo gastronomske baštine celog sveta, i pravi se u ogromnom broju varijacija metoda i sastojaka, a ovaj trend nije zaobišao ni našu zemlju. U SRBIJI SE...

Nastavi sa čitanjem

Četvrto izdanje festivala testa – TESTIVAL

rsz unnamed
TESTIVAL, sada u svom četvrtom izdanju, debitovaće u Domu omladine Beograda, 05. i 06. marta, 2022. TESTIVAL je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ show cooking radionica. Domaćin svih predavanja i radionica biće Uroš Bogdanović, poznati radijski voditelj i medijski konsultant. Osnovna tema...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde