Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Prednosti crne čokolade: Pogledajte zašto je dobro jesti kockicu ovog slatkiša svaki dan

Umereno konzumiranje tamne čokolade značajno smanjuje rizik od depresije, zaključili su britanski naučnici, a prenosi Dejli Mejl.Sprovedena je anketa u kojoj je učestvovalo više od 13000 ljudi. Usredotočili su se na utvrđivanje odnosa između konzumacije čokolade i pojave depresije. Da bi to učinili, volonterima su postavljena pitanja o količini i vrstama...

Nastavi sa čitanjem

Brza i jednostavna poslastica: Kremasti mus od čokolade

Brza i jednostavna poslastica: Kremasti mus od čokolade (RECEPT)
Sa samo nekoliko sastojaka dobićete izvrsnu kremastu poslasticu. Brza i jednostavna poslastica: Kremasti mus od čokolade. Foto: Stvar ukusaUživajte u punom ukusu čokolade.Potrebno je:- 3 žumanceta- 60 g šećera- 150 ml mleka- 400 ml slatka pavlake- 350 g čokoladePriprema:Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mleko i 100 ml pavlake, pa skuvati dok se ne...

Nastavi sa čitanjem

Recept za trufle

Naravno da iz Francuske stiže jedan od najpopularnijih deserata – čokoladne trufle.Prema legendi, čokoladni trufle, odnosno čokoladni tartuf (truffle) je nastao u kuhinji francuskog kuvara Ogista Eskofijea tokom 1920-ih. Dok je jedan od njegovih pomoćnika pokušavao da napravi kolače, slučajno je sipao topli krem u činiju sa komadićima čokolade. Kada...

Nastavi sa čitanjem

25 stvari koje niste znali o čokoladi

Od drevnih Asteka koji su gajili njen osnovni sastojak, prekoKristofera Kolumba koji ga je doneo u Evropu, pa sve do današnjih dana, prošloje čak 3 milenijuma. Svo to vreme je negovana, poštovana, upotrebljavana. Danasslobodno možemo reći da je nezaobilazna u mnogim prilikama. Ali koliko zapravoznamo o čokoladi? Evo nekih interesantnih podataka koji su...

Nastavi sa čitanjem

Muzej čokolade u Kelnu

Muzej čokolade u Kelnu nudijedinstvenu kolekciju ovog slatkiša. Uplovite u slatko putovanje kroz trihiljade godina staru istoriju čokolade - od božanskog jela Asteka do modernogindustrijskog proizvoda. 'Nemoram da pazim na liniju, niti sam to ikad morala. To što vi vidite na meni jerezultat uživanja u čokoladi.' Tako je poznata glumica Ketrin Hepbern...

Nastavi sa čitanjem

Evo zašto je čokolada dobra za zdravlje

Čokoladabogata posebnim antioksidansima, koji se bore protiv slobodnih radikala ismanjuju oksidaciju ćelija, važna je u procesu starenja, a flavoinidi prisutniu kakau povećavaju moždani krvotok i preporučuju se osobama sklonim depresiji,navodi se u najnovijoj studiji o čokoladi, a prenose danas francuski mediji. Iakočokolada ima velike količine...

Nastavi sa čitanjem

Kako su nastale praline?

Najpopularniječokoladne bombone na svetu, praline, nastale su na veoma interesantan način -'srećnom nezgodom', zapisali su hroničari. Oni kažuda je ova poslastica nastala kada je nespretni mladi pomoćnik kuvara ispustioposudu punu lomljenog badema. Videvšito, šef kuhinje je bio van sebe. On je tada povukao mladića za uvo i slučajnooborio punu činiju...

Nastavi sa čitanjem

Callebaut - najfinija belgijska čokolada od sada i u Srbiji

Beograd,26. novembar 2013.- U hotelu Square Nine svečano je predstavljena nova poslovnasaradnja kompanija Barry Callebaut i Silbo i najavljen početak tradicionalnihdana čokolade u hotelu od četvrtka 28.11.2013.Callebaut je renomirani brend najfinije belgijske čokolade,omiljen među profesionalnim korisnicima širom sveta, po prvi put postajedostupan na tržišu...

Nastavi sa čitanjem

Vino i čokolada

 Čokoladaje strast. Naravno, ona vrhunska, ručno rađena od probranih sastojaka. A šta sedešava kada tome dodate malo dobrog vina? Postoji mišljenje da te dve strastine treba spajati, ali ako vašu omiljenu čokoladu uparite sa pravim vinomnastaje - 'rajski spoj'!Postoji mišljenje da te dve strasti ne treba spajati, ali ako vašuomiljenu čokoladu uparite...

Nastavi sa čitanjem

Njam Njam: Belgija uvela poštansku marku sa ukusom čokolade

 Nijebilo lako dobiti pravi miris i ukus crne čokolade. Na tome su radili stručnjaciiz Belgije, Nemačke, Holandije i Švajcarske, objasnio je predstavnik belgijskepošte.Belgijska pošta će u martu izdati specijalnu marku koja ćeobradovati sve ljubitelje čokolade.- U lepak smo dodali ukus čokolade koji se može osetiti kadaliznete marku pre nego što je...

Nastavi sa čitanjem

Žene i čokolada

Mnogežene tokom dijete izbegavaju slatkiše, samo da bi nekoliko dana nakon togapopustile pod pritiskom i pojele celu čokoladu.Naučnici su želeli otkriti da li osećaj krivice smanjuje njihovouživanje tokom konzumiranja ovog slatkiša.Ono što su naučnici sa Univerziteta Nortvestern u Čikagu tokomistraživanja otkrili je to da žene ne mogu odoleti čokoladi i da...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde