Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Naučnici izumeli čokoladu koja podmlađuje

Stiže dobra vest za hedoniste -naučnici su razviji specijalnu formulu za čokoladu koja sprečava starenje.

Zahvaljujućiupotrebi istih antioksidanata koji telo i perje flamingosa čine ružičastim,naučnici Univerziteta u Kembridžu uspeli su znatno da poboljšaju kvalitet kožeispitanika koji su jeli specijalnu čokoladu. 


Klinička ispitivanja pokazala su da su biomarkeriu tkivu kože pedesetogodišnjaka i šezdesetogodišnjaka zahvaljujući ovojposlastici uspeli da se vrate na nivo karakterističan za dvadesetogodišnjake itridesetogodišnjake. 

Naučnici su primetili da je kod volontera koji sujeli čokoladu obogaćenu antioksidansima nakon četiri nedelje cirkulacija bilaznatno pospešena, što je rezultovalo smirivanjem upalnih procesa i pojačanimprotokom krvi u tkivo, čime se ujedno sprečava i nastanak bora. 

Kako svaka štanglica čokolade sadrži 38 kalorija,stručnjaci veruju da je pogodna i za dijabetičare. 

Ova čokolada, ipak, neće se u skorije vremepojaviti na policama supermarketa. Naučnici planiraju dodatna istraživanja kakobi se zaista uverili u efikasnost formule, a njeni tvorci izjavili su da ćebiti namenjena prevashodno elitnom sloju stanovništva, čije su pripadnikeopisali kao 'elegantne, obrazovane i imućne'. 

Izvor: B92.net

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde