Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Muzej Čokolade Beograd

Oba pola, sve generacija, sve vere, sve nacije, CELA PLANETA! A, da li ona ima svoj muzej u Srbiji? Ne, bar do sada ga nije imala!

E, pa mi smo odlučili da odamo počast toj kraljici slatkiša tako što otvaramo „MUZEJ ČOKOLADE BEOGRAD“!

U Muzeju Čokolade u Beogradu će gosti moći da se upoznaju sa kompletnom istorijom te čarobne poslastice, njenim počecima u ljudskoj upotrebi, njenim početkom upotrebe na Evropskom tlu, početkom upotrebe u našoj zemlji, načinom pravljenja, načinom konzumiranja, lekovitim svojstvima, jednostavno sa svim što se tiče čokolade.

muzej cokolade

U našem prostoru će biti izloženi eksponati vezani za istoriju pravljenja čokolade, kao i sve u vezi sa njom.

Naš muzej će sigurno doprineti proširenju turističke ponude našeg grada i zemlje. Pogledajte ponudu Muzeja Čokolade u Beogradu i saznajte više o najpoznatijoj slatkoj stvari u svetu.

U Muzeju Čokolade Beograd će u narednom periodu biti još mnoštvo eksponata posvećenih čokoladi i njenoj proizvodnji! Razvoj Muzeja Čokolade u Beogradu odvijaće se neprestano pred očima posetilaca, a postavka muzeja će biti sve bolja i potpunija.

Radionica čokolade

Pored pregleda muzejskih postavki, Muzej čokolade u Beogradu je otvorio i radionicu čokolade, koja je dostupna svim zainteresovanim posetiocima. U radionici čokolade ćete moći da od osnovnih sastojaka i po svom ukusu, uz pomoć osoblja muzeja, stvorite svoju tablu čokolade.

Da li ste ikada poželeli da sami napravite svoju tablu čokolade? U muzeju čokolade u Beogradu možete se oprobati u pravljenju čokolade na način na koji to rade profesionalni poslastičari.

Muzej čokolade u Beogradu posvećen je upoznavanju posetilaca sa istorijom čokolade od njenih prvih oblika, pa sve do današnjeg vremena, posebno se fokusirajući na njenu istoriju u Evropi i Srbiji. Stanovnici Beograda i Srbije su uvek imali posebno mesto za čokoladu, a varijacije u izradi čokolade donele su nam ogroman asortiman ove svetski znane poslastice.

Radionica čokolade je otvorena za odrasle i decu stariju od pet godina, tako da je odlična zabava za celu porodicu, a deci je posebno privlačna. Ulaznica za radionicu čokolade uključuje obilazak muzeja, gde možete saznati više o istoriji čokolade, kao i videti sve eksponate iz istorije čokolade u Evropi i Srbiji.

Izvor: muzejcokoladebeograd.rs

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde