Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Legenda o trouglastoj čokoladi: Toblerone

Postoje trenuci kada čvrsto verujemo kako fini ukus čokolade koja se topi u ustima momentalno rešava sve probleme. Za one prave Hedoniste ovo uglavnom nije daleko od istine, ali je u tim trenucima  od presudne važnosti izabrati pravi čokoladni zalogaj. Mi vam od srca preporucujemo dobre stare Toblerone...
 Da li ste se nekad zapitali kako su Toblerone uopšte dobile ime? ... Švajcarac Teodor Tobler i njegovi potomci su oduvek važili za proizvođače kvalitetne čokolade. Ali ime male porodične prodavnice'Tobler'  u kombinaciji sa italijanskim izrazom 'torrone' (nugat)  danas predstavlja mnogo više od obične igre reči. Toblerone su vremenom postale snažan brend, i ne samo to. One su postale nešto jako važno za sve ljubitelje čokolade, nešto što u isto vreme može biti savršen znak pažnje, ali kao što smo na samom početku ove priče rekli, i čudotvoran lek za gotovo sve brige. 

Vrsni poznavaoci čokoladnih užitaka još uvek pokušavaju da razotkriju istinu o netipičnom obliku Toblerona. Mnogi veruju da je Teodor Tobler inspiraciju zapravo pronašao u brežuljkastim predelima svog rodnog mesta. Tačnije, legenda koja kruži među Švajcarcima kaže da Toblerone imaju trouglasti oblik zbog planine Matterhorn na čijim je obroncima Teodor odrastao.Ali Kako Teodorovi sinovi tvrde, oblik je osmišljen na osnovu nečeg mnogo egzotičnijeg...Po njima, kao inspiracija su poslužile plesačice u 'Folies Bergères'-u u Parizu, koje na kraju svog izvođenja formiraju piramidalni oblik.


grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde