Oba pola, sve generacija, sve vere, sve nacije, CELA PLANETA! A, da li ona ima svoj muzej u Srbiji? Ne, bar do sada ga nije imala!
E, pa mi smo odlučili da odamo počast toj kraljici slatkiša tako što otvaramo „MUZEJ ČOKOLADE BEOGRAD“!
U Muzeju Čokolade u Beogradu će gosti moći da se upoznaju sa kompletnom istorijom te čarobne poslastice, njenim počecima u...
Pomislili biste da je zlato najdragocenija stvar na svetu, ali, treba da znate da postoje stvari koje se cene daleko više od njega…
Kao na primer, čokolada. Čokolada je jedan od najvoljenijih i najpopularnijih slatkiša na svetu, a kako neki šaljivo tvrde, čokolada je razlog za život. Veruje se da ona potiče sa podneblja Meksika, a datira još iz 1900...
Interesantno je da vam za pripremu ovog čokoladnog sladoleda nisu potrebna jaja.
Sastojci:
150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
3 kašike nezaslađenog kakaa (24 g)
1 šolja slatke pavlake (240 ml)
Priprema:
Najpre pomešajte kondenzovano mleko i kakao, umutite i ostavite sa strane.
Zatim mikserom dobro umutite slatku pavlaku, pa...
SLATKA ATRAKCIJA NALAZI SE U NOVOOTVORENOM MUZEJU THE LINDT HOME OF CHOCOLATE
Slika preuzeta sa vinofino.rs
Čuveni proizvođač čokolade Lindt predstavio je u svom muzeju u Kilhbergu u Švajcarskoj najveću čololadnu fontanu na planeti! Fontana je visoka više od 9 metara, a njen kapacitet iznosi čak tonu i po čokolade. Ova instalacija izbacuje...
Čokolada je mnogima jedna od najomiljenijih poslastica. Uz malo truda napravite ovaj slatkiš koji će vas oduševiti ukusom i uživanje u malim slatkim zalogajima može da počne.Potrebno je:150 gr mlevenih oraha150 gr mlevenog keksa100 gr suvog grožđa100 gr šećera u prahu200 gr margarina50 gr rendane čokolade100 gr čokoladePriprema: 1. U vangli izmutiti...
Alana Džons-Man je dizajnerka je i poslastičarka iz Los Anđelesa koja je pre nekoliko godina počela da izrađuje super zabavne, šarene torte i otada je na Instagramu prikupila hrpu fanova njenih prelepih poslastica.Iako izrađuje torte i kolače u raznim oblicima i sa raznim dodacima i motivima, najpopularnije su one koje izgledaju kao čupavi, šareni...
Nataša Vitezović sa bloga Coolinarija je podelila sa nama recept za čokolandi kolač – poznat i kao brauni.Nataša je odabrala ovaj recept jer je jednostavan, ali i zato što čokoladu svi vole – i sa tim se potpuno slažemo!Recept za brauniPotrebne namirnice:100 g čokolade za kuvanje125 g putera4 jajeta125 g šećera150 g brašna25 g kakaoa4 g...
Kada zakoračite u carstvo „Malog princa”, čuvene beogradske poslastičarnice, počinju slatke muke – koji primamljivi kolač odabrati? Mi smo izdvojili neke neodoljive zimske poslastice, a majstori slatkog zanata iz Malog Princa otkrili su nam njihove recepture, koje vam predstaljamo:Sastojci:9 jaja150 gr šećera250 gr putera350 gr...
Pohovani sladoled je desert napravljen od sladoleda koji se umače u smesu za pohovanje, a zatim prži u dubokom ulju.Pohovani sladoled je zanimljiv desert zbog načina pripreme, u kojem se oko zamrznutog sladoleda pohovanjem stvara krckava korica. U Sjedinjenim Državama i Australiji, prženi sladoled je povezan je sa azijskom kuhinjom.Sladoled je prvo potrebno...
Ovaj čokoladnj kolač zadovoljiće nepca zaista svakog sladokusca i ljubitelja prave čokolade.Čokolada je vekovima unazad bila prava inspiracija, a veruje se i odličan stimulans. Ona podstiče proizvodnju endorfina, hormona koji je odgovoran za osećanje sreće i zadovoljstva. Dve do tri kockice čokolade imaju neverovatan efekat na poboljšanje vašeg...
Džonatan Masad živi u Sidneju, ima 17 godina i još uvek ide u srednju školu.Dobar deo svog života provodi tako što pravi čarobne kreacije u kuhinji u njegovoj poslastičarskoj liniji “Sugar high deserts”, piše Espreso.rs.On je počeo jednostavnim slatkim miks paketima sa samo 11 godina, 6 godina kasnije njegove kreacije su postale...
Ako ne znate koji bi slatkiš mogli da napravite možete da probate ovaj izvrsni desert koji se brzo pravi.Nutela i keks savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj superbrzi, kremasti kolač. Za pripremu ove poslastice vam ne treba iskustvo u izradi kolača, već samo malo dobre volje.Sastojci za fil:– 3 šolje slatke...