Hedonizam jača organizam!
grafika u zaglavlju

Muzej Čokolade Beograd

muzej cokolade
Oba pola, sve generacija, sve vere, sve nacije, CELA PLANETA! A, da li ona ima svoj muzej u Srbiji? Ne, bar do sada ga nije imala! E, pa mi smo odlučili da odamo počast toj kraljici slatkiša tako što otvaramo „MUZEJ ČOKOLADE BEOGRAD“! U Muzeju Čokolade u Beogradu će gosti moći da se upoznaju sa kompletnom istorijom te čarobne poslastice, njenim počecima u...

Nastavi sa čitanjem

11 najskupljih čokolada na svetu

11 najskupljih cokolada na svetu
Pomislili biste da je zlato najdragocenija stvar na svetu, ali, treba da znate da postoje stvari koje se cene daleko više od njega… Kao na primer, čokolada. Čokolada je jedan od najvoljenijih i najpopularnijih slatkiša na svetu, a kako neki šaljivo tvrde, čokolada je razlog za život. Veruje se da ona potiče sa podneblja Meksika, a datira još iz 1900...

Nastavi sa čitanjem

Lindt je predstavio najveću čokoladnu fontanu na svetu

a9b1283fb2f3031c0cfa3208c1547fed587193f8
SLATKA ATRAKCIJA NALAZI SE U NOVOOTVORENOM MUZEJU THE LINDT HOME OF CHOCOLATE Slika preuzeta sa vinofino.rs   Čuveni proizvođač čokolade Lindt predstavio je u svom muzeju u Kilhbergu u Švajcarskoj najveću čololadnu fontanu na planeti! Fontana je visoka više od 9 metara, a njen kapacitet iznosi čak tonu i po čokolade. Ova instalacija izbacuje...

Nastavi sa čitanjem

Bakin recept za čokoladna srca

Čokolada je mnogima jedna od najomiljenijih poslastica. Uz malo truda napravite ovaj slatkiš koji će vas oduševiti ukusom i uživanje u malim slatkim zalogajima može da počne.Potrebno je:150 gr mlevenih oraha150 gr mlevenog keksa100 gr suvog grožđa100 gr šećera u prahu200 gr margarina50 gr rendane čokolade100 gr čokoladePriprema: 1. U vangli izmutiti...

Nastavi sa čitanjem

Torte i čupavi tepisi nikako ne idu zajedno? Razmislite još jednom i pogledajte ove divne poslastice!

Alana Džons-Man je dizajnerka je i poslastičarka iz Los Anđelesa koja je pre nekoliko godina počela da izrađuje super zabavne, šarene torte i otada je na Instagramu prikupila hrpu fanova njenih prelepih poslastica.Iako izrađuje torte i kolače u raznim oblicima i sa raznim dodacima i motivima, najpopularnije su one koje izgledaju kao čupavi, šareni...

Nastavi sa čitanjem

Recept za brauni (brownies)

Nataša Vitezović sa bloga Coolinarija je podelila sa nama recept za čokolandi kolač – poznat i kao brauni.Nataša je odabrala ovaj recept jer je jednostavan, ali i zato što čokoladu svi vole – i sa tim se potpuno slažemo!Recept za brauniPotrebne namirnice:100 g čokolade za kuvanje125 g putera4 jajeta125 g šećera150 g brašna25 g kakaoa4 g...

Nastavi sa čitanjem

Četiri zimske poslastice po receptima iz 'Malog Princa'

Kada zakoračite u carstvo „Malog princa”, čuvene beogradske poslastičarnice, počinju slatke muke – koji primamljivi kolač odabrati? Mi smo izdvojili neke neodoljive zimske poslastice, a majstori slatkog zanata iz Malog Princa otkrili su nam njihove recepture, koje vam predstaljamo:Sastojci:9 jaja150 gr šećera250 gr putera350 gr...

Nastavi sa čitanjem

Recept za pohovani sladoled

Pohovani sladoled je desert napravljen od sladoleda koji se umače u smesu za pohovanje, a zatim prži u dubokom ulju.Pohovani sladoled je zanimljiv desert zbog načina pripreme, u kojem se oko zamrznutog sladoleda pohovanjem stvara krckava korica. U Sjedinjenim Državama i Australiji, prženi sladoled je povezan je sa azijskom kuhinjom.Sladoled je prvo potrebno...

Nastavi sa čitanjem

Sočna i kremasta poslastica: Menaž čokoladna fantazija

Ovaj čokoladnj kolač zadovoljiće nepca zaista svakog sladokusca i ljubitelja prave čokolade.Čokolada je vekovima unazad bila prava inspiracija, a veruje se i odličan stimulans. Ona podstiče proizvodnju endorfina, hormona koji je odgovoran za osećanje sreće i zadovoljstva. Dve do tri kockice čokolade imaju neverovatan efekat na poboljšanje vašeg...

Nastavi sa čitanjem

Srednjoškolac pravi najslađe kolače na svetu

Džonatan Masad živi u Sidneju, ima 17 godina i još uvek ide u srednju školu.Dobar deo svog života provodi tako što pravi čarobne kreacije u kuhinji u njegovoj poslastičarskoj liniji “Sugar high deserts”, piše Espreso.rs.On je počeo jednostavnim slatkim miks paketima sa samo 11 godina, 6 godina kasnije njegove kreacije su postale...

Nastavi sa čitanjem

grafika u zaglavlju

Newsletter

Prijavom na AAH! newsletter postajete naš standardni član sa svim benefitima i popustima.

Molimo omogućite javascript-u da prihvati ovu formu

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni. Više informacija ovde