AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Šoping Istanbul - Veliki shopping festival

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Istanbul - Veliki shopping festival Štampa El. pošta

 
   U Istanbulu će od 18. marta do 26. aprila biti održan prvi "Istanbul šoping fest". Četrdeset dana i noći, koliko će trajati „Istanbul šoping fest“, potrošačka groznica vladaće u više od 90 tržnih centara, hiljadama prodavnica domaćih i stranih brendova i na mestima koja i inače vrve od turista kao što su trg Taksim, Nišantaš, Šišli, Bakirkoj, Fatih, Baharije i Avenija Bagdat, Kapali čaršiji i Bazar začina. Ono što će posebno obradovati kupce iz inostranstva je prednost šopinga oslobođenog poreza.


 
   Zahvaljujući toj manifestaciji, kako je saopšteno iz Ministarstva za kulturu i turizam Turske, ime tog grada koji povezuje dva kontinenta biće upisano na svetskim mapama kao glavni grad šopinga.  Kupce će "Istanbul šoping fest" obradovati nižim cenama do 30 odsto i za najnovije proizvode više od 300 domaćih i stranih brendova. 

   Svi tržni centri će tokom festivala biti otvoreni do 23 sata i svake subote dva tržna centra će biti otvorena do dva sata ujutru.  Razne aktivnosti će se održavati u velikim avenijama kao što su Bagdat, Nišantaši i Bejoglu, a kupci će svakoga dana festivala moći da osvoje vredne nagrade poput automobila i raznih poklona iznenađenja, navedeno je u saopštenju. Evo još nekih od dešavanja: pokloni za kupce preko određene sume kupovine, žreb za auto svaki dan, šoping će trajati do dva časa u Bagdat Aveniji prvog dana festivala, dodatne pogodnosti će biti ponuđene svake noći posle 22 sata, postojaće poseban izlog od deset metara na Trgu Taksim tokom 40 dana. 

   Veliki festival će brendirati Istanbul kao "grad koji nikada ne spava", a glavni sponzor je kompanija "Turkiš erlajns".

 

   U pauzama iskoristite priliku i obavezno posetite turske znamenitosti, recimo Plavu džamiju.

POKLONI IZNENAĐENJA

   Organizatori očekuju ogromne gužve ispred desetometarskog izloga punog najraznovrsnije garderobe na trgu Taksim i veliko interesovanje za koncerte i predstave koje će se organizovati tokom svih 40 dana trajanja festivala.
Više informacija o prolećnom šoping festivalu u Istanbulu možete naći na sajtu www.istanbulshoppingfest.org.
Domaće turističke agencije ne organizuju ture za Istanbul posvećene šopingu, već isključivo turističke. Ukoliko  želite da sve organizujete sami, trebalo bi da znate da najjeftiniji smeštaj u hotelima košta 15 evra, a povratna avionska karta od 200 evra pa naviše. 


CENJKAJTE SE

   I onaj ko nikad nije bio u Istanbulu čuo je za Kapali čaršiju, čuveni turski bazar u kom možete naći sve od igle do lokomotive. U okviru ovog centra, koji podseća na lavirint, postoji čak 4.400 radnji u kojima možete po najpovoljnijim cenama da pazarite zlatan nakit i odevne predmete od kože.
Većina od dva miliona stranih turista, koliko ih svake godine doputuje u Istanbul, ne propušta priliku da uz Aja Sofiju, Topkapi i Plavu džamiju, obiđe i ovaj spomenik u centru starog Istanbula.
Šoping u Istanbulu prava je prilika da proverite koliko ste vešti u cenkanju. Prvobitan iznos koji će vam prodavac reći za traženu robu najmanje je dvostruko veći od realnog jer Turci važe za jedne od najspretnijih trgovaca na svetu. Ispred nekih radnji čak stoje napadno ljubazni animatori, koji vas jednostavno vuku za rukav da uđete u radnju i pazarite kod njegovog gazde. Reč „dama“ znaju da kažu na svim jezicima, a kad uđete u radnju, odmah prepoznaju odakle ste. U našem slučaju uslediće konverzacija na gotovo čistom srpskom.
 

 

 
 I onaj ko nikad nije bio u Istanbulu čuo je za Kapali čaršiju, čuveni turski bazar u kom možete naći sve od igle do lokomotive 
  

 


Dok se odmarate od potrage za krpicama, obavezno iskoristite priliku i probajte čuvene turske poslastice poput baklave i ratluka.
 


    Osim odeće i obuće, u Istanbulu po povoljnim cenama možete pazariti i čuvene turske tepihe.

Powered by Web Agency