AAH!
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Vi ste ovde:  
AAH! Horoskop Horoskop za 2011 - Astro prognoze

Anketa

Na internetu najviše koristim
 

Pretraga

Horoskop za 2011 - Astro prognoze Štampa El. pošta


2011.  će definitivno biti godina iskušenja. Kao što sama reč kod nekog budi fantastičnu dozu adrenalina jer u svakom problemu  vide izazov, tako isto ova konstatacija u drugima izaziva zebnju i strah.  U oba slučaja ne smemo zaboraviti da postavka životne pozornice zavisi samo od nas. Tačno je da svi “igramo kartama koje su nam podeljene” ali i u toj igri treba naučiti pravila i izvući maksimum.

Ono što je u astro krugovima vec duže vreme najavljivano jeste ulazak Urana u znak Ovna ( od 13.marta).  Ovan, između ostalog nosi vojnu, ratničku, agresivno sebičnu simboliku pa sa “primesom” Uranove energije mnogi to na globalnom planu vide kao mogućnost III svetskog rata. Ne treba unapred prizivati ratne pokliče i na neki način izazivati strah i paniku, makar samo na nesvesnom nivou. Ali treba biti oprezan, biti svestan da će te energije uticati i individualno na svakog od nas. Uran će sigurno doneti mnogo novina na vojnom polju. Veća upotreba elektronike u svakodnevnom životu pa i u konfliktnim situacijama  je neminovna. Uran u Ovnu poziva svakog od nas na aktivnost i to onu smelu, brzu,bezpogovornu. Sa ovim energijama osetićemo neobuzdanu želju za promenama. Na kom životnom polju, zavisi od položaja kuće u kojoj je znak Ovna, u natalu. Mnoštvo novih poslovnih ideja dolaziće nam kao bljesak munje, iznenada. Potreba da reorganizujemo sebe i sve svoje aktivnosti biće uravnotežena Saturnum iz Vage koji će tražiti odgovornost prema drugima u svakoj našoj akciji. Ako ste na čelu neke organizacije i poželite da posao povedete u jednom sasvim novom pravcu, morate imati svest o tome da rizikujući,  krajnji ishod može biti i nepovoljan a svi, ili makar samo neki, radnici mogu ostati bez posla. Ako osetite impuls ka određenim promenama u braku ili vezi, morate biti svesni  i da ona druga strana takođe ima svoje želje, zahteve,snove.  Uran u Ovnu je fatalno eksplozivan, brz u razmišljanju i delanju , podjednako. Dizati revoluciju, na mikro ili makro planu, samo je ponekad dobra ideja. Jer žrtve su neminovne a to kvari ukus pobede. Uran u Ovnu bezpogovorno daje hrabrost da se krene u potpuno novom pravcu ka ciljevima koji su iznenađujuće drugačiji. A Saturn u Vagi daće mudrost da stalnim preispitivanjem sopstvenog bića ne odustanete od zadatog kursa. životni pravci su pozitivno promenljivi samo onda kada mi to odlučimo.
Sa ulaskom Jupitera u znak Ovna možemo očekivati jedan  opšti, pomalo borbeni vid gledanja na život. Odjednom će ceo svet biti zaokupljen  vojnim pitanjima.Takođe, ovo je i slika “informatičkog” rata. Stalno “bombardovanje”  novim informacijama, uglavnom će nas ostavljati zbunjenim. Nesumnjivo nas čeka  ubrzani razvoj svih tehničkih uređaja kao i sve veća upotreba novih izvora energije.

 Na žalost, ulaskom u znak Ovna, Jupiter će biti  u nepovoljnom  aspektu  sa Plutonom u znaku Jarca a to već može doneti nove nevolje ratobornijih pripadnika ljudske rase koji će u ime vere početi da “zveckaju” oružjem. Na ličnom nivou, isti aspekt donosi svakom od nas mogućnost transformacije onog dela našeg bića koje zovemo plemenitost, humanost, ljudskost.  Svakom ko ne prepozna vapaj sopstvene duše ka usklađenosti ega sa opštim univerzalnim zakonima božanske pravde, biće pritisnut problemima u vidu niza događaja na koje neće moći da utiče dokle god ne promeni sopstveni stav prema spoljnjem svetu. Na opštem planu, strukture društva, u vidu raznih organizacija, moraće da promene  svoj vid delovanja i da shvate suštinu svog postojanja. Transformacija njihovog delovanja u mnogo humanitarnije vidove samih sebe , biće više nego poželjno.
Izuzetno markantna pozicija kao da poručuje – ne dozvolite da vam životne teškoće (Jarac) dezintegrišu (Pluton) životni entuzijazam (Jupiter).

Ulaskom Neptuna u znak Riba shvatićemo da je bolje povući se u svojevoljnu izolaciju , makar samo na kratko , da bi povratili sopstveni balans i tako osnaženi krenuli dalje.Biti ponekad posmatrač sopstvenog života pruža priliku da se iz sasvim drugačije perspektive sagledaju stvari, ljudi, činjenice kojima smo okruženi.Odjednom čitava mreža nepregledne , bezgranične ljudske gluposti , zlobe, pakosti, izgledaće vam jadno, gotovo smešno. U tom bljesku saznanja biće vam kristalno jasno da svaka nenormalnost ljudskog ponašanja proizilazi iz slabosti. Ta sila u ljudima silno želi da se transformiše u svoju suprotnost ali na žalost uglavnom biva jadno iskazana na pogrešan način. Upravo su to one duše kojima treba najviše pomoći jer kroz život idu zatvorenih (duhovnih) očiju. Potpuno nesvesni svoje prave prirode, previše uronjeni u materijalne želje i potrebe, konstantno greše ugrožavajući na taj način kako sopstveni tako i tuđ napredak ka boljem i kvalitetnijem životu.
 Jer ako dozvolimo da nam uprljaju dušu, taj božanski nukleus u svakome od nas, u šta se pretvara naša stvarnost? Ali i stvarnost svih koji nas okružuju. Ako smo okrnjeni kao ličnosti, samo ćemo štetu nanositi svojoj okolini. Drugačije nije moguće.
Neptun ulaskom u znak Riba dolazi u sekstil sa Plutonom u Jarcu i postavlja pitanje delotvornosti drugačijeg načina lečenja. Alternativa će dobiti na značaju. Lečenje energijama, moć misli i emocija biće sve više poeljan način  dovođenja tela u prirodno uravnoteženo (zdravo) stanje.

Životna mudrost (Saturn) je večiti balans (Vaga) poručuje trenutna, egzaltirana, pozicija Saturna u znaku Vage.  Poput morskih talasa, večito nošeni jakim strujama svakojakih životnih nedaća, naša je dužnost i zadatak da naučimo da se održavamo na površini svega. Zlo i nepravda lako uvuku u svoj vrtlog. Snaga je u želji da život gledate drugačijim očima, na pozitivan način, čak i kada se čini da ništa nije tako. Obojite svet bojama sopstvene duše i trudite se da zadržite mir u sebi jer na taj način osvajate sam život. Poslušajte zov svoje duše koja vam govori šta je vaš sledeći zadatak u ovom životu i sa snagom Urana u Ovnu hrabro krenite u tom pravcu. Ne slušajte nikoga. Mnogi će zauvek ostati previše slabi i ulenjeni za bilo kakve promene. A baš takvi su najveća kočnica svima koji bi više i dalje. Ispunite sebe. Bićete nagrađeni osećajem punoće života. A to zadovoljstvo kojim ćete isijavati grejaće i ohrabrivaće i sve oko vas.

Silvana Djordjević

www.zvezvenadlanu.rs

Powered by Web Agency